Хотели

В Черноморец е евтино и липсват туристи

   
В Черноморец е евтино и липсват туристи

Черноморец е малко курортно градче, което привлича туристи със спокойната си атмосфера и по - ниски цени за почивка. Предпочитат го българи – семейства с деца и по – възрастни двойки. По – младите са привлечени от красивите къмпинги в съседство. Тази година сезонът тръгва трудно и почиващите не са много. Малко са и чуждестранните гости – главно от Словакия и Чехия, няма да дойдат собствениците на имоти от Русия и Украйна. 

Централният плаж на градчето остана без наемател тази година. Това създава проблеми с почистването на ивицата и осигуряването на медицинска помо, посочи кметът Росен Деспов пред БНР. „До проблемът се стигна, зарази съдебно оспорване на концесията на плажната ивица. Делата са насрочени за септември, а това означава провал на сезона за собствениците на заведения край плажа. Летовниците искат удобства, а такива  няма кой да им предостави!“

Той посочи, че до края на юли се очаква адекватно решение от Областна управа в Бургас, която сега отговаря за ивицата. Осигурени са спасители. Градоначалникът посочи, че са нужни промени в нормативните уредби, които да регламентират отдаването на плажове да се случва в по кратки срокове и преди началото на сезона. Добрата новина е, че Черноморец ще има нова автоспирка до края на тази година. 

Малкото туристи в града споделят, че избират града заради спокойната атмосфера и достъпните цени на туристическите услуги, но безстопанствения плаж не им харесва – не работят заведенията в съседство и пясъкът не се почиства. Търговците също се оплакват от слабия сезон до момента. Сем. Асанови от Ямбол, който продават дрехи, за втора година са в Черноморец, но казват, че миналата година по време на пандемията с коронавирус е имало много повече летовници. 

„Сега няма хора! От войната ли в Украйна, заради по евтината Турция ли, заради по високите цени ли, не знаем защо е така! Колеги, които от 20 години работят тук също се оплакват, че няма туристи. Всички се надяват, че след 15 юли ще има промяна!“. Въз основа на резервации за август, хотелиерите в Черноморец прогнозират, че август ще бъде силен за местния туризъм и така ще бъде компенсиран по – слабият юли.

/БНР



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати