Анализи Новини

Долината Валбона е обявена за топ туристическа дестинация в Албания

   
Долината Валбона е обявена за топ туристическа дестинация в Албания

Националният парк Валбона и долината на река Валбона, перлата на Албанските Алпи - Прокълнатите планини, са топ туристическа дестинация в северната част на Албания, която привлича все повече местни и чуждестранни посетители и екскурзианти. Това съобщи специално за БТА албанската агенция АТА. Директорът на Администрацията на защитените територии в Кукъс, Североизточна Албания, заяви днес пред Албанската телеграфна агенция (АТА), че през първите шест месеца на годината националният парк Валбона е посетен от над 20 571 туристи, от които 14 250 чуждестранни граждани.

Директорът на защитената местност Лефтер Гяна каза, че чуждестранните туристи и любителите на пешеходния туризъм пътуват по туристическата пътека между Валбона и Тет. Макар албански летни горещини да карат много туристи да се насочат към крайбрежието, долината на Валбона и Албанските Алпи предлагат алтернатива, изпълнена с адреналин, и живописна гледка за активните туристи. Спиращият дъха пейзаж със сини реки и високи върхове се съчетава с богатите традиции, свежата и уникална кухня на северните албански села.

Долината Валбона е едно от уникалните чудеса на албанската природа. Един от най-често посещаваните райони в района на Тропоя и Албанските Алпи заедно с Националния парк Тете. Топ дестинация, привличаща не само местни, но и чуждестранни посетители, желаещи да научат повече за традициите в най-северните села на страната.

Пътешествието от Коман до Фирза също е друга туристическа атракция, обявена за едно от най-добрите туристически преживявания в Албания. Разходката с кану предлага и най-прекрасната подвижна панорама на девствения пейзаж около езерото.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати