Обяви Транспорт Турагенции

Резервациите от българите за фериботи в Гърция достигат нивата от 2019 г.

   
Резервациите от българите за фериботи в Гърция достигат нивата от 2019 г.

Летните уикенди се познават по километричните опашки на българо-гръцката граница. Тази година не е изключение и до момента южната ни съседка се радва на огромен интерес от българите, както преди пандемията. Мнозина избират почивка в Северна Гърция, която е много по-близка до София и Пловдив, и е по-достъпна от родното Черноморие. Но за тези, които искат да разнообразят или просто да се докоснат до атмосферата в южната част на страната, има само едно решение – фериботи! 

Пътуването с този тип морски транспорт е много популярно сред българите и те често го използват – независимо дали изберат да се качат с или без личен автомобил. Златка Борисова, управител на туроператора „Лакмос травел“, който е генералното представителство за фериботни билети у нас, споделя пред TravelNews: „През последните две години българският наплив към Гърция беше ограничен, за това може би сега има още по-голямо търсене. Резервациите за фериботи достигат нивата от 2019 г., както за дълги нощни преходи, така и за по-кратки. Интересът към Гърция определено е осезаем!“.

Фирмата предлага фериботско обслужване за лични пътувания и за карго товари. Борисова разказа още, че потреблението и от двете групи е нараснало значително спрямо миналата година. Особено популярни са маршрутите през гръцките острови и тези от Гърция до Италия. Пирея и Патра са двете отправни точки за фериботите до островите. С линиите на Blue Star Ferrries, Minioan Lines, Sea Jets, Kefalonian Lines и A.N.E.S Ferries може да стигнете до пленителни гръцки градове като Егина, Скиатос, Скопелос, Парос, Хераклион и много други по островите. Красивите италиански градове Бари, Венеция, Триест и много други са достъпни с линиите на Minion Lines, Anek Lines и Blue Star Ferries. Grimaldi Lines също предлага много интересен и живописен маршрут в Италия и Испания, където може да посетите пленителни места като Ливорно, сициалианската перла Палермо и каталунската столица Барселона. 

Удобствата на борда са само основните - обикновено включват общо пространство за почивка и каюти. Разбира се, има достъп до храна, вода и интернет. „В същността си фериботът представлява хотел по вода, като предлага всичко необходимо за един спокоен нощен преход“, изтъква Златка Борисова. 

“Лакмос Травел” ЕООД е основен представител за България на всички фериботни компании, чиято търговска дейност е позиционирана в Гърция, Италия, Испания, Хърватска, Малта, Албания, Мароко, Тунис и други средиземноморски страни с излаз на море. Туроператорът предлага на своите клиенти специализирани услуги за онлайн фериботни резервации и продажба на фериботни билети и карго по Средиземно, Егейско, Йонийско, Адриатическо море. Компанията е генерален представител за България на ATTICA GROUP – ANEK - SUPERFAST,  BLUE STAR FERRIES и търговски представител на VENTOURIS FERRIES, ANEK, MINOAN LINES, GRIMALDI GROUP, HELLENIC SEAWAYS, SEA JETS, KEFALONIAN LINES, SAOS FERRIES, ANES, ZANTHE FERRIES, EUROPEAN SEAWAYS, FAST FERRIES, CYCLADES FAST FERRIES, MOBY LINES, JADROLINIJA и др. Основен представител е още на FORT CRS-ONLINE резервационна система – OPEN SEAS, HOTELS, RAILWAYS, BUSSES, INTERMODAL TRANSPORT.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати