Новини Събития

Хиляди автомобили попаднаха в задръстване на турската граница

   
Хиляди автомобили попаднаха в задръстване на турската граница

Огромна опашка от автомобили се е образувала ГКПП "Капитан Андреево". Около 2 часа отнема на колите, за да преминат границата. Колони са се образували още рано сутринта, предаде "Блиц".

Част от хората са гастарбайтери. През последните дни потокът от работещи зад граница се увеличи значително. Друга част пък са туристи, които искат да прекарат отпуската си  в Турция или пък да отидат на пазар в Одрин.

Традиционно ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле е един от най-натоварените пунктове не само в Европа и на Балканите, но и в света. 

Турските митнически власти съобщиха, че трафикът на пътници и автомобили е изключително интензивен на главните гранични пунктове Капъкуле и Хамзабейли на границите с България и на Ипсала и Пазаркуле на границите с Гърция.

За изминалите 19 дни общо 578 хиляди турски граждани са влезли в Турция през тези пунктове. Най-много - 430 хиляди са влезли през ГКПП Капъкуле, 61 хиляди - от ГКПП Хамзабейли, около 80 хиляди от ГКПП-тата край границата с Гърция, посочиха от районната Дирекция за митници и търговия в Одрин. 

Паспортните и митническите гишета на Капъкуле са увеличени от 10 на 12. Увеличен е броят и на служителите на паспортния и митническия контрол, за да се осигури по-бързото преминаване, без да се натрупват опашки от чакащи автомобили. Поради това няма задръствания както при предишни години.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати