Хотели

Топ 5 на най-скъпите хотели в света

   
Топ 5 на най-скъпите хотели в света

В сезона на ваканциите често разглеждаме разнообразни предложения за почивки и екзотични дестинации. Разглеждайки кое от кое по-изкушаващи предложения, решихме да проверим до колко може да ни изненада цената на някои от най-скъпите предложения. Е, оказа се, че може да ни изненада наистина много. И тук не говорим за „луксозни почивки“ от няколко хиляди лева, а за хотели, в които, ако решите да отседнете, ще трябва да си приготвите суми от няколко десетки до няколко стотин хиляди на вечер!

От луксозни мезонети с изглед към спиращи дъха гледки към града, до пищни подводни хотели, не можем да отречем, че списъкът с глезотиите, които предлагат най-скъпите хотели в света, е наистина дълъг. Не можем да не споменем и факта, че разликата между първия и последния хотел в нашата класация е сума, равна на цената на едноспален апартамент в центъра на София. 

А ето ги и 5-те най-скъпи хотела в света:
5. Ty Warner Penthouse – Four Seasons, Ню Йорк

Началото на обратното броене в челната петица поставяме с пентхауса Ty Warner в хотел Four Seasons в Ню Йорк.

Луксозният хотелски апартамент е кръстен на собственика на сградата – Тай Уорнър и е най-луксозното предложение, което култовите „Четири сезона“ по света могат да предложат. То ще ви струва обаче около 120 000 лева на вечер! 

Апартаментът със своите „скромни“ 400 кв. м се намира на последния етаж на сградата (ет. 52). Предлага с 360-градусова панорамна гледка към града и разполага с четири стъклени балкона. Да, има само една спалня, но пък разполага със собствен СПА център, просторна баня с панорамна инфинити вана и частен асансьор. В офертата като бонус получавате и ролс ройс с личен шофьор.

Една нощ тук: 120 000 лева

4. The Mark Penthouse – The Mark Hotel, Ню Йорк 

Този пентхаус е най-големият хотелски мезонет в Съединените щати (и не само) с внушителните си 930 квадратни м.

Срещу 145 000 лева получавате просторен мезонет, който се простира на последните два етажа на хотела. 5 спални, 6 бани, 4 камини, 2 мокри бара, 2 тоалетни и голяма всекидневна с отворен план. Една от най-впечатляващите екстри тук (поне според нас) е възможността всекидневната да се трансформира в бална зала с огромни тавани. Е, и терасата от около 250 кв. м с панорамна гледка към Сентрал Парк не е за пренебрегване

Една нощ тук: 145 000 лева 

3. The Royal Penthouse – Hotel President Wilson, Женева 

Напускаме Ню Йорк и се отправяме към Швейцария. В Женева, ако искате да отседнете в най-скъпия хотел тук, както и в един от най-скъпите по света, ще трябва да приготвите 155 000 лв. на вечер. 

Кралският апартамент (Royal Penthouse) заема целия 8-ми етаж на хотела. Предлага панорамна гледка към Женевското езеро и Монблан. Можете да си поканите и гости. Има 12 спални, 12 бани и джакузи с изглед към езерото.

Към пакета „глезотии“ получавате личен асистент, личен готвач и иконом, които ще са на разположение 24/7.

 

Да, 300 000 лева са повече от „сериозна сума“, но пък ако човек ги има, това наистина е преживяане за цял живот, което никога няма да забравите! 

Една нощ тук: 300 000 лева

Освен това, според различни източници, това е и най-безопасният хотелски пентхаус в света – с бронирани стъкла, персонална денонощна охрана, система от охранителни камери в целия апартамент и специално подсигурен сейф за съхранение на вашите ценности. Струва ни се ненужно да споменаваме, че до кралската си „резиденция“ тук се стига с частен асансьор. 

Една нощ тук: 155 000 лева 
2. Empathy Suite – The Palms, Лас Вегас

В Лас Вегас наистина няма невъзможни неща! А разбиващата цена от 195 000 лева на нощ тук, нарежда култовия The Palms хотел на втората позиция в класацията ни за най-скъпи хотели. 

Ако наемете Empathy Suite, чийто редизайн прави самият Деймиън Хърст, ще получите: две главни спални, масажно студио, конзолно джакузи с изглед към Las Vegas strip (централната зона, своеобразен символ на Вегас с луксозните си хотели, казина и ярки неонови светлини), солна стая за релаксация и частна обиколка на колекцията от произведения на изкуството.


2. Empathy Suite – The Palms, Лас Вегас; тази и заглавна снимка: The Palms Hotel
Този хотелски апартамент е достойно предложение за любителите на изкуството, тъй като пространството включва шест оригинала на Деймиън Хърст и мебели по поръчка, които включват негови мотиви. Иначе казано – ако сте фенове на един от най-успешните съвременни художници и имате свободни пари, тогава се поглезете!

Една нощ тук: 195 000 лева 
1. Lover’s Deep – луксозният подводен хотел, който разбива всички рекорди!

Със своите 300 000 долара на вечер Lover’s Deep Luxury Submarine Hotel категорично е най-скъпият хотел в света.

Да, не предлага същия тип изживяване, което бихте очаквали от някои от другите хотели в списъка, тъй като, за да отседнете в него, трябва не просто да нямате страх от водата, а да сте готови да прекарате поне една нощ в подводница.

Хотелът-подводница се намира в Сейнт Лусия, на Карибите, и предлага не 5, а 105-звездно преживяване под вълните на Карибско море. В цената, разбира се, е включен личен капитан, личен готвач и иконом, трансфери с бърза лодка до и от подводницата и някои допълнителни незадължителни екстри, като трансфери с хеликоптер, кацане на плажа и напоени с шампанско закуски.

The Lover’s Deep Submarine предлага възможно най-луксозната обстановка, която може да се очаква в комбинация с неповторимо изживяване. Освен това имате възможност сами да изберете посоката на пътуване на хотела според личните си предпочитания. А капитанът ще следва вашите команди без да се противи. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати