Новини Хотели

Над 50% от местата в хотелите в Триград вече се пълнят

   
Над 50% от местата в хотелите в Триград вече се пълнят

Потокът туристи към Триград и пещерите в региона се възстановява постепенно, след като в края на миналата седмица бе отворен след ремонт пътят към селото, съобщи кметът Емил Гогушев пред Trip.dir.bg. Ремонтът на пътя Триград - Тешел приключи, информира Община Девин. Кметството в Триград очаква туристи и гости за традиционния празник "Орфически мистерии" на 30 юли.

При ремонта е извършена реконструкция на пропадналите пътни участъци, които бяха засегнати от наводнението и бедствието на 11-12 декември 2021 г. Укрепени са скални скатове, опасно надвиснали над пътя.

Ремонтните дейности са извършени с отпуснати от МС 1.2 млн. лв. и допълнително финансиране от Община Девин за рехабилитация на един от проблемните участъци.

Около 50 процента от местата в хотелите в Триград вече са заети от туристи, очаквайки в следващите седмици потокът от летовници да се увеличи, посочи Гогушев. Според него се забелязва активизиране на туристическия трафик към пещерите в района. Основно български туристи посещават Триград, а от чуждестранните преобладават групи от Израел.

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати