Турагенции

Представяме 7 по-малко известни европейски дестинации

   
Представяме 7 по-малко известни европейски дестинации

Не следвайте масите, като резервирате бюджетни полети до едни и същи претъпкани дестинации. Вместо това изберете едно от следващите места за почивка, подбрани от британския в. The Independent, цитиран от Profit.bg, на които лятното слънце е комбинирано със спокойствие:

Алентежу, Португалия

 

Докато всички останали се втурват към плажовете на Алгарве, вие се насочете към Алентежу - съседния регион на север. Той също е окъпан в слънчеви лъчи, но вместо да се борите за шезлонг по претъпкани плажни ивици, ще се насладите на бутикови дизайнерски хотели, епични пешеходни маршрути и невероятния град Евора, включен в списъка със световно наследство на ЮНЕСКО.

Неговото живописно крайбрежие е изпълнено с меки плажове, извисяващи се скали и сладки рибарски селища, предлагащи възможности за вълнуващо сърфиране и наблюдение на делфини. Не липсват и хълмисти градове с местни занаятчии и древни руини – например римската вила São Cucufate, както и курортите, като Албуфейра.

Паксос, Гърция

 

Това е най-добрата лятна ваканционна фантазия: гръцки остров, който не е претъпкан до горе с туристи. Паксос е само на час път от Корфу. Предлага сънливи плажове и уютни таверни с прясно уловена риба и салати с фета сирене. Очакват ви хълмисти разходки по варовити скали и покрай маслинови горички, а след това плуване в искрящи заливи - островен рай.
 

Източното крайбрежие на Корсика, Франция

 

Шикозният средиземноморски остров е пълен с оживени плажни барове, готини хотели и яхти на милиардери, клатушкащи се в прибоя. Но ако искате да избегнете блясъка – а с него и масите летовници, тогава се лишете от голяма част от южното крайбрежие, като Бастия и столицата Аячо.

Вместо това се насочете към недооценения див изток, където дългите пясъчни участъци са осеяни със заспали селца. Изберете, например,Талоне, където ви очаква много спокойна атмосфера.

Полуостров Бозбурун, Турция

Пренаселеният Мармарис може да е само на час път, но ще се почувствате на светлинни години от него, когато посетите сънливия полуостров Бозбурун. Върхове, покрити със зелени гори, се спускат към тюркоазени заливи, а тесни криволичещи пътища се придържат към скалите - тази география филтрира тълпите вместо вас.

Частни ваканционни вили с каменно лице, обърнато към скалисти върхове, и море, осеяно с лодки, комбинирани с частни басейни и изобилно слънце, можете да получите на наистина изгодни цени. 

Од, Франция

 

Когато става дума за френски плажове, „претъпкан“ може да е относително понятие. Прованс и Лазурният бряг са натоварени, а цените им главоломни по това време на годината. Но Од - департамент на запад от известната Ривиера, остава сравнително ненатоварен.

Плажове има, разбира се - дълъг разклонен участък по протежение на почти цялото крайбрежие, голяма част от който граничи със солници. Но има и красиви градове, като Багес, Лаграс и Груисан, както и укрепения град Каркасон, включен в списъка на ЮНЕСКО.

Острови Сиес, Испания

 

Колко точно сте решени да кривнете от утъпканите пътеки? На този див галисийски архипелаг, само на 40 минути с ферибот от континента, няма хотели. Вместо това, ако искате напълно да се насладите на девствени плажове, сини заливи и наистина спокойна атмосфера – посетителите са ограничени до 1800 на ден, ще трябва да сте готови да се регистрирате в единствения къмпинг.

Но ще се събудите сред почти безлюден пейзаж, с освежаващо плуване с шнорхел по изгрев в прохладните води и наблюдения на защитени морски птици. Фериботите тръгват от Виго или Кангас на северозападния бряг на страната.

Коста Верде, Сардиния, Италия

 

С плажовете, които смайват с красотата си, е чудно, че Коста Верде, в западната част на Сардиния, не е по-оживен. Извисяващи се пясъчни дюни – подобни на пустиня по височина и с неравномерен подход към морето – са обградени от гора, осеяна със селски къщи и стари мини.

Бурните ветрове означават страхотен сърф, докато ориентацията на запад гарантира незабравими залези. Чувствате се малко като на края на света тук, докато не дойде времето за вечеря. Веднъж топло посрещнати в agriturismo (ферма), за да се насладите на сочно сукалче (su porcheddu), бързо ще се почувствате като у дома си.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати