Оферти

Екскурзия до Израел с полет от София

  20.07.2022 13:39  
Екскурзия до Израел с полет от София

Тел Авив, Израел
4 дни / 3 нощувки от 1248лв.
Маршрут
София - Тел Авив - Яфа - Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море 
Дати на отпътуване
04.09.2022 г.,    18.09.2022 г.,    07.10.2022 г.,   21.10.2022 г.,    04.11.2022 г.,    18.11.2022 г.,  02.12.2022 г. 
Транспорт със самолет 
 
 

Израел...страна с много забележителности! 

Йерусалим е най-значимият религиозен център на планетата. Тук се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите и третата по значимост джамия в света – Ал Акса. 
Яфа е събрал еврейската култура в своите прегръдки... 
Витлеем – градът на Исус... 
Най-древният град на планетата Йерихон... 
Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ ... 

ПЪРВИ ДЕН/ София – Тел Авив – Яфа – Витлеем 
Отпътуване от летище София с директен полет до Тел Авив с авиокомпания Wizz Air. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор. Ще започнем с обзорна обиколка с автобус на Тел Авив - център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световно културно наследство. Продължаваме към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Панорама на Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 година. Отпътуване към Витлеем. Настаняване в хотел 3* във Витлеем, вечеря. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН/ Витлеем и Стария град на Йерусалим 
След закуска ще започнем деня с разходка из Витлеем, смятан от вярващите за родното място на Исус от Назарет. Тук е роден и Давид, вторият цар на Израел и често е наричан в Библията "градът на Давид". Витлеем е люлката на библейската история и е еднакво тачен и от трите религии. Ще посетим "Църквата на пастирите", яслите, в които е бил поставен Младенеца, мястото със сребърната звезда, където ангелите обявяват раждането на Исус. Продължаваме към „майката“ на всички църкви – "Рождество Христово" - най-голямата забележителност на града. Построена е тук, за да се помни, че това е рожденият град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил. 
Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължаваме на югозапад от Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки, които спират дъха и е незабравимо преживяване. Тук се намира и католическото немско абатство Успение на Пресвета Богородица – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача - най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминем през 14-те спирки на Пътят на страданието - Via Dolarosa - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота .... и стигаме до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо... 
Връщане в хотела, вечеря. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН/ Йерихон – Каср ал Яхуд – Мъртво море 
Закуска. Отпътуване през Юдейската пустиня към Йерихон (Градът на палмите), най-стария град в света ,за да видим мястото, където според библейските писания, Исус Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Продължаваме към Мъртво море - най-ниската точка на земята, за да имаме едно незабравимо преживяване... да поплуваме, да почетем вестник, легнали по гръб без да потънем, да се намажем с лечебна кал. Връщане в хотела за вечеря и нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН/ Тел Авив – София 
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Ben Gurion в Тел Авив за директен полет до София. Пристигане на летище. 

Получавате свидетелство за поклонничество. 

Примерно полетно разписание: 
Номер на полет Маршрут Излита Каца
W6 4427 София – Тел Авив 06:40 09:10
W6 4428 Тел Авив – София 10:00 12:50
  • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

Пакетните цените са в лева, на човек и включват: 
  • Самолетен билет София-Тел Авив-София с полет на авиокомпания Wizz Air с включен 1 бр. ръчен багаж с размери до 40x30x20 см, до 10 кг.;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* хотел във Витлеем;
  • Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
  • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
  • Екскурзовод на руски или български език.

Пакетните цени не включват: 
  • Бакшиши 50 лева, заплащат се предварително в България;
  • Лични разходи;
  • 1 регистриран багаж до 20 кг. - 120 лева в посока;
  • Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 60 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: един допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg) заедно с безплатния си ръчен багаж (макс. размер 40 x 30 x 20 cm) и гише за чекиране и качване на борда с предимство. Гарантирано е, че ще можете да вземете и двата багажа със себе си в салона (освен ако това е невъзможно, поради оперативни причини);
  • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 10 лв.;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.
  •  
  • https://www.luxuryholidays.bg/exotic/Exotic_Israel/view?oid=120654&utm_source=FACEBOOK


Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати