Събития

Пътуващият кино фестивал Филмирай отново идва в Казанлък с хитови заглавия

  20.07.2022 15:05  
Пътуващият кино фестивал Филмирай отново идва в Казанлък с хитови заглавия

„Филмирай” – пътуващият кино фестивал с изцяло български афиш отново се завръща в Казанлък след миналогодишното си успешно издание. Събитието се организира от фондация „Арт Офис” и Консепт Студио в партньорство с театър „Любомир Кабакчиев” и с финансовата подкрепа на Национален филмов център.

Очакват ни четири дни, от 10 до 13 август, с четири БГ хитови заглавия, които ще можем да гледаме под звездите – в културен център „Алиолувата къща” (При лошо време, прожекциите ще бъдат в зала „Любомир Кабакчиев”).

Ето и афиша:

10 август, сряда - ПЕТЯ НА МОЯТА ПЕТЯ / драма, младежки
В ролите: Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова

 

Коя е Петя? Новата учебна година започва с внезапни промени. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11-и клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да действа и да се бори срещу всичко, което превръща съучениците ѝ „в консервни кутии без етикети“. Защото системата в лицето на директор Крачунов обича послушните и не толерира различните.40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя ще открие смисъла в това да живее и обича истински.

11 август, четвъртък - ЧИЧО КОЛЕДА / комедия, романтичен
В ролите: Филип Аврамов, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Ивайло Драгиев

Едно дете мечтае да има семейство. Мъж, облечен като Дядо Коледа, трябва да разбере кой е. Таксиметров шофьор, майстор на импровизираната лъжа се запознава с момиче, готово на всичко за да сбъдне мечтата си. Случайността среща Чичо Коледа и детето с красивата сервитьорка Милена, с улични музиканти – комарджия, пияница и своенравен старец, с любовницата на Датския принц и дори с президента и премиера. В лавината от комични ситуации всеки от героите търси това, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа.

12 август, петък – БЯГСТВО / трилър
Участват: Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов

Най-новият филм на режисьора Виктор Божилов („Възвишение“, „Голата истина за група „Жигули“) по сценарий на Деляна Манева (“Мисия Лондон”) е завладяващ разказ, заснет изцяло в родопското село Чамла - най-високото населено място в България на 1650 м. надморска височина. Той ни среща с две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. Могат ли два свята да съжителстват заедно на подобно място и какво се случва, тогава когато те се сблъскат? Изключително силен дебют в игралното кино прави младият Александър Кендеров, който влиза в главната роля.

13 август, събота - ЗАВРЪЩАНЕ 2 / комедия, романтичен
В ролите: Александър Кадиев, Ники Илиев, Башар Рахал, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов

Продължението на популярния филм отново ни разхожда из калдъръмените улички на Пловдив, но се отбива и до Черноморието, където чакат няколко гледки от пощенски картички и завръзката на сюжета – прекрасен див плаж, чието опазване се превръща в новата кауза на познатия ни другарски квартет Деян-Виктор-Алекс-Ачо и техния някогашен враг и настоящ съратник Бранимир. Средствата за спасяването на идиличното кътче зависят от бъдещия успех на филма, който Ачо се готви да снима, без да има и бегло понятие от кино, но приятелите му винаги са насреща – особено когато става въпрос за семейни недоразумения, връщане към стари любовни триъгълници или пораждане на драми от ново поколение.

Билети можете да закупите от касата на Културно-информационен център в Казанлък на /ул. Искра №4/ 0888 065 583, 0896 710 296, 0896 017 254