Турагенции

Осем очарователни езера в цяла Европа

   
Осем очарователни езера в цяла Европа

На Стария континент има много езера, които си заслужава да посетите на място.

Те са разнообразни и често причудливи.

Някои са заобиколени от скали и планини, други са с водопади и обгърнати от гъста гора.

Ако търсите повод да пътешествате, защо това да не бъдат природни забележителности като езерата? Нека ви покажем каква прелест крият няколко европейски страни.

Езеро Цюрих, Швейцария

Покрай това езеро са “кацнали” някои от най-скъпите вили в света. Сред причините за това със сигурност са чистата вода и заобикалящата природа.



Може да се насладите на красотата на езерото Цюрих на разходка с лодка из него. Има фериботи, на които можете да се качите. Те ще ви отведат до един от чаровните средновековни градове в Швейцария. Не се учудвайте, ако видите замък. Има такъв и той се намира недалеч от яхтеното пристанище. Местните организират тематични езерни круизи и туристически излети.

Езеро Inférieur, Париж

Ако имате път към Париж, заделете няколко часа, за да се отклоните от забележителностите в центъра на града.

Недалеч от Булонския лес се намира езеро. То е заобиколена от гъста гора и е убежище на водолюбиви птици. Можете да наемете гребна лодка. В центъра на езерото има два острова. На един от тях има ресторант. До него може да стигнете и с ферибот.

Езеро Констанс, Германия



Езерото Констанс е най-голямото германско езеро. Ще ви плени със своите размери и спокойствие. То се простира още на територията на Австрия и Швейцария. Много често е пренебрегвано от чужденците, а има какво да предложи, пише travelawaits.com.

Езеро Мондзее, Австрия



И тъй като споменахме Австрия, време е да споменем една от най-запечатващите се в съзнанието забележителности на територията й. Това е езерото Мондзее, в превод “Лунно езеро”. Намира се на само няколко километра от Залцбург. Любима дестинация е на австрийците през лятото.

Езеро Комо, Италия

Достатъчно е да споменем, че актьорът Джордж Клуни има вила на брега на Комо, за да намерите убедителна причина да резервирате билети за Италия.

Малкият едноименен град е друг повод да се отправите към Ботуша в най-скоро време. Тази елегантна част от света крие много красоти и места за усамотение и почивка. Храната и напитките са на високо ниво и можете да бъдете сигурни в удовлетворението си от визитата.

Плитвички езера, Хърватия

Националният парк Плитвице е най-големият и най-старият в Хърватия. Той е осеян с езера и водопади. Покрива около 30 000 хектара и е дом на много растителни видове, но и на диви мечки.


За да оцените в пълна степен красотата на Плитвичките езера, трябва да отделите достатъчно време, за да се разходите из парка по определените пътеки и алеи. Не забравяйте да снимате! Струва си. Паркът е красив през всички сезони.

Езеро Дистрикт, Англия


Да изберете само едно от 16-те ледникови езера, които съставляват езерото Дистрикт в Къмбрия, Северозападна Англия, е много трудно. Регионът известен със своите старинни села. Предпочитано място е за разходки и дълги излети.

Лох Нес, Шотландия

Шотландия е прочута по света с много неща и едно от тях е езерото Лох Нес, в което, както гласи легендата, живее необичайно животно.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати