Новини Турагенции

Космос травел предлага приключение в Чад - сърцето на Сахара

   
Космос травел предлага приключение в Чад - сърцето на Сахара

Ако душата Ви копнее за приключения и природа, то Африка е идеалното място за вас. Поради COVID-19 кризата интересът се измести от Азия към Африка – два континента със съвършено различна флора и фауна, но впечатляващи по свой собствен начин. Туроператорът „Космос травел“ предоставя възможност на всички пътешественици да се докоснат до едно лудо африканско преживяване, което ще подтикне всеки поне ментално да излезе от зоната си на комфорт.

Чад е забележителна държава в сърцето на Африка, която привлича с уникалната си природа и неподправена култура. Тази страна е френска колония от началото на 20 век до 1960 година. Това обаче не е попречило да запази своята идентичност и неповторимост. Над 90% от територията на Чад заема югоизточния край на Сахара. Тя е смесица от различни климатични, почвени и етнокултурни зони. Разнообразието прави посещението истински неповторимо, защото по време на цялата обиколка туристите ще се радват на спиращи дъха гледки – уникални природни картини, пейзажи като от извънземен филм и красоти, които никога не сте предполагали, че съществуват. 

„Кулминацията на пътуването е разбира се, платото Енеди. Какво е изваяла природата там не може да се опише с думи. Предизвиквам Ви да дойдете с мен, като изоставите поне за две седмици ежедневните размисли и страсти, за да отворите нова страница и се докоснете до една различна реалност - Чад“, споделя Пламен Узунов, управител на „Космос травел“. Отпътуването от България е на 10 ноември 2022. 

Цените започват от 4350 евро на човек и включват полет София - Нджамена -София с „Турските авиолинии“, транспорт по тура с джип, английски, френскоговорящ гид европеец, български опитен водач-преводач, всички необходими разрешителни за пътуване в североизточен Чад, готвач по време на тура, който осигурява по три хранения на ден, трансфер от и до летището в Нджамена, двуместни палатки с необходимите постелки за спане, както и две нощувки в Нджамена.

Интересна особеност на страната е, че на много места във вътрешността, местните общности искат да се плати такса, за да минете през техните земи. Тези такси са включени в цената също. За максималната сигурност на клиентите е осигурена и застраховка „помощ при пътуване“ с покритие 30 000 евро към компанията „Евро инс“.

По време на тура ще се сблъскате с много приключения, но най-впечатляващ е преходът през Сахара. Пътуването започва с посещение на градчетата Мусоро и Масакори, където цивилизацията и асфалтовият път отстъпват пред пустинята. Пейзажът се променя драстично от савана, през Сахел (както местните наричат границата между Сахара и плодородните земи южно от нея), до откровени полупустинни земи. 

След това пътешествениците ще се отправят към дебрите на пустинята и ще се докоснат до същинската Сахара, преминавайки по най-сухата част от нея. Това обаче не е повод за притеснения, защото именно в тази част от Чад се намира „пътят на изворите“ – живописен маршрут. Богат на разнообразна флора и фауна. Газели ще съпровождат пътуването ви, както и други местни животни. А кладенците ще предоставят кратък заслон, вода и храна. Този първичен начин на живот помага да се осмисли битието на хората от тези райони и със сигурност сближава с културата на страната. 

Чад има хиляди природни богатства – от забележителни каменни арки и клисури, през всеобхватни пясъчни дюни, до езера и оазиси насред пустинята. “Космос травел“ ще ви запознае с езерата Ounianga. Тези забележителни водоеми изникват като от нищото в пустинята. Всяко има свой цвят поради различните минерали и алги, които го обитават. Всяко езеро е райско място в тази недружелюбна пустиня, със своята флора и фауна. Неотдавна те са признати за световно наследство на ЮНЕСКО.

Ако копнеете за 19-дневно пътешествие в сърцето на Сахара, където ще видите места, недокосвани от човек – пътешествието на „Космос травел“ е точно до вас. Не изпускайте възможността да се докоснете до неподправените обичаи и култура на местните и да помислите върху живота така само както пустинята позволява!

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати