Транспорт

Флотилията на Wizz Air достигна 160 самолета Airbus

   
Флотилията на Wizz Air достигна 160 самолета Airbus

Wizz Air, най-бързо разрастващата се и най-устойчивата авиокомпания в Европа, днес празнува пристигането на своя 160-и самолет Airbus, който ще поддържа операциите на международното летище Хенри Коанда в Букурещ, Румъния.

Новият Airbus A321neo, който се присъединява към флотилията на Wizz Air, включва най-новите технологии в авиацията и предлага значителни ползи за околната среда, с близо 50% намаление на шумовия отпечатък, 20% намаление на разхода на гориво и 50% намаление на емисиите на азотен оксид. Ултрамодерната и ефективна самолетна флотилия на Wizz Air е една от най-младите в света със средна възраст от 4,74 години и това ново попълнение към флотилията укрепва позицията ѝ на една от най-екологичните авиокомпании. 

Пристигането на новия модерен самолет също така е в основата на ангажимента на Wizz Air да увеличи повече от три пъти размера на своята флотилия до края на десетилетието. Wizz Air има най-голямата активна поръчка на над 411 броя от последния модел самолети от фамилията Airbus A320, което ще позволи на авиокомпанията да намали допълнително екологичния си отпечатък с 25% на пътник-километър до 2030 г.

Оуен Джоунс, мениджър Развитие в Wizz Air, каза: „Днес сме развълнувани да отпразнуваме достигането на флотилия от 160 самолета с добавянето на нашия 59-и модерен. 239-местен Airbus A321NEO, най-ефективният и екологично устойчив самолет с една пътека, който съществува днес. С допълнителни 300 броя от този модел, които трябва да бъдат доставени, ние сме на път да се превърнем в авиокомпания с 500 самолета до 2030 г., а благодарение на ефективността на A321NEO, ще засилим още повече устойчивостта ни. Тъй като ние ще продължаваме да развиваме мрежата си през следващите години, повече клиенти от всякога ще могат да летят на борда на една от най-младите и зелени флотилии – тази на Wizz Air, състояща се от все повече супер ефективни Airbus A321NEO.“



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати