Новини Хотели

Новият петзвезден Santé SPA Hotel във Велинград вече посреща гости

   
Новият петзвезден Santé SPA Hotel във Велинград вече посреща гости
Sante hotel влиза в конкуренция с останалите петзвездни хотели във Велинград
  Sante hotel

Santé SPA Hotel е най-новият, луксозен и голям петзвезден уникален хотел във Велинград, който от днес вече посреща гости. В него са инвестирани над 20 млн. лв. и продължаваме да влагаме средства, заяви за TravelNews Илия Иванов, генерален мениджър на комплекса. Той залага на обслужване и готвачи на световно ниво, каквито стандарти поддържат големите хотелски вериги. “Няма да побългаряваме комплекса и да правим компромис с качеството”, коментира Иванов. Освен това е природосъобразен проект, с енергоспестяващи системи и собствен соларен парк.

Новият хотел се очаква да влезе в сериозна конкуренция с останалите 6 броя петзвездни обекти във Велинград – Арте СПА и Парк, Maxi Park Hotel & Spa, Гранд Хотел Велинград, Спа Хотел Рич, Двореца Спа Хотел и “Свети Спас”.

Екипът планира да развива туризма и през седмицата, а не както в момента да се пълни Велинград само през уикендите. За целта ще правят много събития, конференции, семинари и дегустации. Освен това ще залагат на здравния туризъм, тъй като разполагат с най-модерния медицински център в района за провеждането на 6 вида физиотерапии, два лекарски кабинета, манипулационна и техника за възстановявания, обясни Илия Иванов. “Основно ще разчитаме на българския пазар, но възнамеряваме да привличаме и чужди туристи”, допълни той.

Цените започват от 280 лв. през седмицата за стая “делукс” със закуска. През уикенда сумата е 330 лв. за същите услуги. Sante SPA Hotel разполага с 140 помещения за настаняване, 12 апартамента, модерни бани, 55 инчови телевизори и всичко необходимо за един релаксиращ престой. В него има лоби бар, пура бар, 2 ресторанта, виенска сладкарница и предстои откриването на нощен бар. Той предлага най-голямата конферентна зала в района, която е с 350 места на “театър”, 260 на банкет и 400 на коктейл. Изграден е модерен СПА център, където на разположение на гостите са 4 външни (един топъл целогодишен), 2 вътреншни и 2 детски басейна с минерална вода. Закритата СПА зона включва голям основен басейн, детски басейн, джакузи, акватоничен и контрастен басейн, приключенски душ, парна баня, хамам, 2 сауни, солна стая, инфраред сауна, релакс зона, СПА бар и зона за храни и напитки. На разположение са 8 кабинета за традиционни, авторски масажи и козметични процедури, изцяло захранени с жива минерална вода.

За най-малките гости са подготвили детски кът с екип от аниматори, както и зала за електронни и спорти развлечения. За по-голямо удобство на гостите на разположение са салон за красота, магазин за бижута и триетажен закрит паркинг.

Инвеститор и собственик на Santé SPA Hotel е компанията “Мегавел” ООД. В дружеството най-голям дял имат пловдивският бизнесмен Димитър Вълчев (49.17%) заедно с дъщеря си Дафина Вълчева (4.95%) и сина си Костадин Вълчев (4.95%), показва справка в Търговския регистър. Вълчев държи известната фирма за търговия с цигарени изделия - „Табако трейд“, която от години оглавява топ 3 на най-големите компании по обороти в Пловдивска област. Съдружник в хотела е и Илия Кадинов (33%) като физическо лице и с още 6.93% чрез фирмата си "Клептуза лимитид" ЕООД. Кадинов е собственик на бижутерийните магазини GOTO, верига заложни къщи и развива бизнес още в мебелния, хотелския, ветеринарния и развлекателния сектор. Той представи наскоро проект за единствената по рода си ветеринарна клиника и спа хотел за животни и огромен лунапарк с цирк – „Велиленд“.

Малък дял в Santé SPA Hotel има и бизнесменът Хазарос Четинян (0.99%), който в Пловдив държи сред най-големите счетоводни къщи.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати