Новини Събития

Започна Узана поляна фест в Габрово с концерти на TRIGAIDA и Cool Den

   
Започна Узана поляна фест в Габрово с концерти на TRIGAIDA и Cool Den

Зеленият фестивал на лятото - "Узана поляна фест", започна в местността Узана над Габрово. Узана е най-голямата билна поляна у нас и е притегателно място за туризъм и отдих през цялата година, съобщава БТА. Организатор на събитието, което продължава от 22 до 24 юли, е Община Габрово. Първото издание на "Узана поляна ест" е през юни 2011 г. Целта му е да подтикне към екологично поведение и мислене, да доведе до по-усърдна грижа към заобикалящата ни природа.

На това издание ще бъдат представени идеите на зеленото мислене, които срещат успешни реализирали се вече екологични модели и инициативи. За участниците са оформени 10 зони, свързани с екологични практики, интерактивни дейности, здравословни продукти, арт инициативи, зелени предизвикателства, екологична храна и атмосферата на Стара планина и местността Узана.

Снощи от 20 часа група TRIGAIDA и Cool Den представиха концерт, а тази вечер от 19 часа RitmosNegros, „БУЛГАРА“ и SEVI ще се погрижат за доброто настроение на публиката.

Спортистите няма да бъдат пренебрегнати, като са предвидени два туристически похода в Стара планина, както и футболен турнир.

Освен екосъбитие, "Узана поляна фест" е и много музика, изкуства, знания, нови приятелства и споделени емоции под звездите за всички, които живеят с природата.

За участниците от цялата страна Общински пътнически транспорт - Габрово е осигурил автобусен превоз до мястото на събитието и обратно.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати