Новини Турагенции

Чартър до приказната Лапландия вече се предлага за Нова година

   
Чартър до приказната Лапландия вече се предлага за Нова година
Приказното селце на Дядо Коледа
  Planet Travel Center

Не е ли рано да мислим за Нова година от юли? Истината е, че когато става дума за Лапландия именно сега е най-подходящият момент да планирате почивката си. Ако търсите наистина вълшебно преживяване, няма къде да прекарате празниците по-добре от приказната провинция на Финландия. Тази зимна страна на чудесата е дом на самия Дядо Коледа, а неговото празнично село е идеалното място да се насладите на всички традиции на сезона. В Лапландия има много възможности за забавление - от разходки с шейни и снегомобили до сафари с елени и шейни с хъски. И, разбира се, никое посещение не би било пълно без среща със самия Дядо Коледа. Това е вълшебно място, където можете да се срещнете със самия него, да видите елените му и дори да се повозите на шейна. Предлагат се и много празнични храни и напитки, както и традиционни финландски дейности като риболов на лед и каране на кънки.

Екскурзиите от България до зимното царство се организират само от туроператора „Планет травел център”, който за поредна година прави директен чартър от София до Рованиеми във Финландия. Пътуването е от 28 декември до 2 януари 2023 г., обяви за TravelNews Дарина Стефанова, управител на компанията. Цените започват от 1890 евро на човек и включват самолетни билети, летищни такси по всички полети, ръчен багаж до 6 кг и с размери 55/40/20 см и 20 кг чекиран багаж на човек, трансфери летище-хотел-летище и 5 нощувки в избрания  хотел в Рованиеми на съответната база изхранване. В зависимост от хотела, в цената е включена и новогодишна вечеря.

„Лапландия е ексклузивно преживяване. Тъй като има много малко места за настаняване и затова е нужно да се направят записвания доста по- рано“, обясни Стефанова. От години организираме програми до Лапландия и работим с мрежа от изключително добри хотели. Предлагаме както по-бюджетни тризвездни хотели, така и луксозни петзвездни комплекси с персонална панорамна гледка“, посочи тя.

Най-вълнуваща, за малки и големи, несъмнено е срещата с белобрадия старец. Екскурзията до селцето на Дядо Коледа и Санта парк е включена в програмата и българите ще могат да се запознаят със същинската коледна магия. Посетителите ще имат възможност да се докоснат до пощата на Дядо Коледа, където да споделят желанията си за следващата година, както и до личния му офис. За най-смелите пък е предвидено героично прекосяване на Северния полярен кръг.

Друг начин да се потопите в празничния дух е да се потопите в света на Дядо Коледа и да се придвижвате с еленски впряг. Лапландия има популация от около 200 хил. елена. Това ги прави с около 20 хил. повече от местните хора. При тази статистика няма как да сте в страната и да не посетите местна ферма. Там може да видите животните в естествения им хабитат, да ги храните и да си играете с тях. След тези активности има възможност и за разходка с шейна, която ще направи коледната ви приказка още по-магична. Със сигурност неповторимо преживяване! За още по-екстремните се предлага и подобно преживяване с впряг от хъскита.

Северното сияние е изключително често явление през декември на тази географска ширина. За най-големите ентусиасти, „Планет травел център” организира и „търсене на Северното сияние“, където туристите ще проследят светлинното явление и ще го видят в най-впечатляващата му форма. По време на всички тези развлечения, българите ще бъдат придружени както от представител на фирмата, така и от гид с руски и английски език. За максималната сигурност към пакетната цена е включена и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с Ковид покритие на стойност 10 000 евро към застрахователна компания “Евро инс”.

„Интересът към Лапландия става все по-голям и по-голям с всяка изминала година. Наистина предлагаме едно бутиково преживяване, характерно само за „Планет травел център”, заключи Дарина Стефанова. Според нея въпреки, че все още е юли, хората се вълнуват за коледните и новогодишните празници и затова програмата е вече почти разпродадена. Още повече, че половината от пътниците са деца. Така че, ако търсите празнично бягство тази Нова година, не забравяйте да добавите Лапландия в списъка си. Няма да съжалявате!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати