Новини Събития

Казината в Макао отварят отново с неясна перспектива на фона на ограниченията за пътуване

   
Казината в Макао отварят отново с неясна перспектива на фона на ограниченията за пътуване

Макао отново отвори казината, след като ограниченията заради Covid доведоха до почти двуседмично затваряне, като перспективите пред индустрията са мрачни, тъй като контролираната от Китай територия се бори с последиците от политиката на Пекин за нулева толерантност към вируса, пише Bloomberg.

Въпреки че няма официални указания за капацитета на работа на казината през първоначалния период на възобновяване, вероятно те няма да отворят много маси поради липса на клиенти, каза Стивън Лау, президент на Асоциацията на властите в Макао за хазартни игри. Организацията на Лау представлява работниците в индустрията.

Възобновяването на дейността може да повлияе леко, за да спре шестте лицензирани оператора на казина в Макао да губят милиони долари в брой всеки ден, тъй като спирането на пътуванията от страна на Китай обезкуражава посетителите от най-големия източник на туризъм в анклава. Масовите тестове и блокирането на достъпа помогнаха за ограничаване на предаването на вируса на местно ниво, а властите в града искат инфекциите да се задържат близо до нулата, за да подкрепят искането за повторно отваряне на границата.

В събота Макао съобщи за пет случая на Covid-19 в сравнение със 146 случая в пика на епидемията.

Казината и други предприятия ще работят при условия, включващи ограничаване на броя на персонала до 50% от нормалния и дезинфекция на заведенията. Дейности, които изискват сваляне на маски за продължителни периоди от време, като например хранене, не трябва да се извършват на закрито, освен ако няма отделно помещение за всеки човек. Вечерянето в ресторанти остава забранено.

Общественият транспорт също е възобновен, като капацитетът на пътниците е ограничен до 60%. Баровете, кината, нощните клубове и търговските центрове, с изключение на магазините на нивото на улицата, ще останат затворени. Първоначалната фаза на възобновяване ще продължи до 29 юли.

"Няма да видим никакви туристи", каза Лау. "При това темпо, с което се развиват нещата, туристите може да се върнат едва в средата или края на август."

Приходите от хазартни игри в Макао са спаднали с 46% през първите шест месеца на тази година. Анклавът, единственото място в Китай, където хазартът в казиното е законен, беше засегнат от многократни забрани и ограничения за пътуване в континенталната част на страната, след като през март там избухна нова вълна на епидемията. През юни в Макао се разрази собствена епидемия, а от 11 юли той беше затворен.

Според оценките на анализатори на Morgan Stanley, тази игралната индустрия в града може да събере приходи само в размер на 7 млрд. долара, което би било с 35% по-малко от миналата година и с 81% по-малко от нивото преди пандемията.

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати