Новини Турагенции

Мондел травел организират единствена по рода си обиколка на Великобритания

   
Мондел травел организират единствена по рода си обиколка на Великобритания

Англия, Шотландия, Ирландия и Уелс са едни от най-популярните туристически дестинации в света. Това се дължи не само на тяхното успешно икономическо развитие, но и на забележителната история и култура, които Обединеното кралство  разкрива. Англия е дом на някои от най-внушителните исторически паметници. Улиците на градове като Лондон, Оксфорд, Стратфорд, Лийдс и Йорк са пропити с древни истории за силни владетели и впечатляващи битки. В Англия сякаш времето е спряло и съчетава модерния живот със средновековната архитектура. Ирландия и Шотландия не отстъпват в това отношение, но е факт, че те са популярни сред туристите с друго. Това са държави на мистика и замъци, които наистина ще ви накарат да се почувствате сякаш сте част от старовремска елфска легенда. 

Уелс е дом на някои от най-красивите пейзажи във Викобритания. Тази красива страна има какво да предложи на туристите. Някои от най-популярните атракции в Уелс включват Националния парк Сноудония, замъка Конуи и полуостров Гауер. Ако искате да опознаете Обединеното кралство, няма по-добър начин да го направите от това да обиколите и четирите държави. Ще можете да се насладите на всичко, което всяка от тях може да предложи, и да създадете някои наистина невероятни спомени по пътя. А най-добрият начин да направите това е с опитните водачи на „Мондел травел“. 

Програмата на туроператора е единствена по рода си, защото съчетава някои от най-известните места във Великобритания със скритите съкровища, които много други пропускат в обиколките си. Единадесетдневното приключение започва на 14 август 2022 и струва 2795 лв. на човек, като всеки получава: самолетен билет София – Лондон – София на WIZZ AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой малък ръчен багаж (тип дамска чанта или чанта за лаптоп, които да могат да се поберат под седалката) с размери 40/30/20 см, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 10 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 – в Лондон, 1 – в Лийдс, 2 – в Глазгоу, 2 – в Дъблин/околности, 1 – в Трамор, 1 – в Нюпорт/Бристол и такси на предвидените пътувания с ферибот според програмата. Допълнително „Мондел травел“ осигурява и медицинска застраховка с покритие 10 000 ЕUR.  

Към цената са включени и всички обиколки по програмата. Местен екскурзовод  ще се присъедини към приключението в Лондон, Единбург, Белфаст и Дъблин, а водач-преводач от агенцията ще е на разположение на туристите през цялото време. Програмите в Оксфорд, Стратфорд на Ейвън, Йорк, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Дъблин, Килкени, Кардиф, Лондон и посещенията на замъка Уорик, замъка Стърлинг, Ирландската национална ферма в Килдеър, замъка Кардиф, каменния кръг Стоунхендж и замъка Уиндзор, също са част от общата цена. 

По време на пътуването ще се потопите в пленителната история и ще откриете някои от най-вълшебните гледки. Задължителни за всяка екскурзия в Шотландия са местността Стърлинг и едноименния замък /XIII в./, който е сред най-известните забележителности в страната, свързан както с много исторически събития, така и с биографиите на редица кралски особи, Единбургския замък, най-големия град – Глазгоу и, разбира се, какво би било едно шотландско приключение без специална дегустация на уиски. 

Изумруденият остров Ирландия е широко известен с природната си красота, с традиционната си и съвременна музика и със своите пъбове и тъмна бира. Там може да откриете останки от времето на викингите, спиращи дъха природни картини и забележителна средновековна архитектура, която ще помните дълго време. В Уелс ще се насладите на туристическа програма, включваща минаване покрай комплекса Милениум Кардиф Армс Парк и посещение на историческия замък от времето на норманите.

А в Англия може да разгледате една от най-популярните забележителности в световен мащаб – Стоунхендж! Освен мистериозния каменен кръг пред вас ще се разкрият и тайните на Уиндзор и Лондон. В английската столица може да посетите някои от най-известните културни и исторически забележителности като Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия, Даунинг Стрийт, Хайд парк.

Ако търсите невероятна и достъпна лятна ваканция, потърсете Великобритания! С разнообразния си ландшафт и богата история това красиво кралство предлага по нещо за всеки. От оживения град Лондон, през величествените замъци в Шотландия и Ирландия, до тихите малки градчета на Уелс, Обединеното кралство е рай за пътешествениците. Така че какво чакате? Потопете се в магията и историята на острова!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати