Новини Транспорт

ТОП 10 на най-търсените места за каравани този сезон

  27.07.2022 08:57  
ТОП 10 на най-търсените места за каравани този сезон

Българите все повече избират почивка на каравана през летния сезон на Черноморието. Интересът към наемането на каравани е 3.5 пъти по-висок спрямо миналия сезон. Тази година се забелязва и нова тенденция - търсенето на каравани на къмпинг „Гардения“, между Китен и Лозенец, задминава досегашния първенец „Градина“. Това показват данни на българската платформа за онлайн резервация на каравани у нас Karavani.bg.

Най-популярните дестинации за почивка на каравана у нас са по Южното Черноморие:

около Китен и Лозенец (къмпингите „Гардения“, „Якото място“, „Китен“, „Атлиман“) между Созопол и Черноморец (къмпингите „Градина“, „Златна рибка“, „Кайт градина“, „Еко гадина офшор кемп“, „Черноморец“) къмпинг „Делфин“ около Ахтопол. Извън Черноморието, на голям интерес се радва и къмпинг „Иструм парк“ на яз. Искър.

„Почивката на каравана е алтернативен и все по-предпочитан избор през лятото - тя е цялостно бутиково изживяване, което дава много повече емоция, връзка с приятелите и семейството, както и с останалите къмпингуващи. Едновременно с това къмпингите се развиват и предлагат повече и по-добри условия за почивка“, добавя Николай Неков, основател на платформата.
Най-активно каравани търсят млади хора и семейства от големите градове – 25 и 44 г. Над 50% от търсенето идва от София.

Снимка: istockphoto

Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора пък са останалите най-популярни градове на търсещите да наемат каравана на морето.

За планирането на семейната почивка основно грижата е на жените, които са много по-активни в търсенето и избира. 

Снимка: iStock

Удобството при почивка с кемпер и каравани е, че можете успешно да комбинирате пребиваване в дивата природа с работа.