Новини Турагенции

Вижте най-добрите острови в света

   
Вижте най-добрите острови в света

В очите на читателите на Travel + Leisure най-добрите острови в света обещават много повече от аквамаринови води, красиви брегове и девствени плажове. Повечето от най-популярните парчета земя предлагат кристален пясък и процъфтяващ морски живот, който може да бъде изследван от гмуркачи с всякакво ниво на умения. Примери за това са Малдивите (№ 2), Бали в Индонезия (№ 3) или Пукет в Тайланд (№ 7).

Пътешествениците се тълпят и на острови с богата култура и храна - от древните руини и ненадмината храна на Милос в Гърция (№ 4) до нощния живот на испанския Ибиса (№ 17). Любовта на читателите към виетнамския Фу Куок (№ 14) му печели място в класацията на най-добрите острови в света благодарение на плажовете с бял пясък и възхитителната храна. Островът е известен с производството на рибен сос и черен пипер, както и с кораловите си рифове и гъстата тропическа гора.

Всички тези изводи са направени от World's Best Awards, съставени от читателите на T+L, цитирани от Profit.bg, които всяка година споделят мненията си за най-добрите градове, острови, круизни кораби, минерални извори, авиокомпании и други. За да изберат топ 25 на най-добрите острови в света, читателите ги оценяват според техните дейности и забележителности, природни забележителности и плажове, храна, приятелско отношение и обща стойност. Вижте победителите:

1. Иския, Италия

 

Разположен в Тиренско море, на един час път с ферибот от Неапол, Иския привлича повече внимание, след като намира място в романа на Елена Феранте „Моят брилянтен приятел“, който HBO наскоро адаптира в сериал.

Той спечели първото място в класацията благодарение на своите живописни села, термални извори и непокътнати плажове, които включват Le Fumarole и неговия геотермално нагрят пясък. Въпреки че има безброй вили за наемане, Иския предлага и петзвездно хотелско изживяване в лицето на Regina Isabella и Mezzatorre, управляван от Pellicano Hotels.

2. Малдиви

 

3. Бали, Индонезия

 

4. Милос, Гърция

 

5. Острови Фиджи

6. Галапагоските острови, Еквадор

 

7. Пукет, Тайланд

 

8. Доминика

 

9. Боракай, Филипините

 

10. Остров Кейп Бретон, Нова Скотия

 

 

 

11. Палаван, Филипините

 

12. Парос, Гърция

 

 

13. Азорски острови, Португалия

 

14. Фу Куок, Виетнам

 

15. Муреа, Френска Полинезия

 

16. Себу, Филипините

 

17. Ибиса, Испания

 

18. Сейнт Винсент и Гренадини

 

19. Мадейра, Португалия

 

20. Мауи, Хавай

 

21. Ангуила

 

22. Крит, Гърция

 

23. Остров Макинак, Мичиган

 

24. Остров Хавай

 

25. Остров Киава, Южна Каролина



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати