Оферти

Мароко, Севиля и Мадрид - екскурзия с водач, 9 дни /8 нощувки

   
Мароко, Севиля и Мадрид - екскурзия с водач, 9 дни /8 нощувки

МАРОКО, СЕВИЛЯ И МАДРИД - екскурзия с включени 8 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*/4* + посещение на Мадрид, Севиля, Кордоба, Гранада,Танжер, Рабат, Казабланка, Фес, Мекнес.

Маршрут: София – Мадрид – Кордоба – Севиля – Тарифа – Танжер – Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат – Танжер – Тарифа – Гранада – Дворецът „Аламбра“ – Мадрид – София

Топ цена: от 1 639 лева

Транспорт: Самолет и автобус

Продължителност: 9 дни /8 нощувки

База на хранене: Закуски и вечери

Екскурзоводско обслужване: Български език

Дати на отпътуване: 04.09.2022 г, 18.09.2022 г, 09.10.2022 г

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Ден 1: София - Мадрид

Отпътуване в 11.05 ч. от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Ryanair" за Мадрид. Пристигане на летището в Мадрид в 14.35ч.

Мадрид, столица на Кралство Испания, разположен в самото сърце на Иберийския полуостров, в центъра на Кастилия на височина от 646 м. надморска височина, е космополитен град с над три милиона жители. Мадрид е известен със своя богат културен календар и бурен нощен живот като вихрушка, която неусетно повлича дори и по-лежерно настроените посетители. Мадрид-финансов икономически, политически и културен център на страната, както и център на едноименната автономна област, разделяща регионите Кастилия и Леон и Кастилия-Ла Манча. Историята на величествения мегаполис Мадрид датират от 9 век. Векове наред градът сменя своите владетели и влиза във владение на различни династии, бива разкъсван между интереси на християни и араби относно територии си. Докато през XVII век крал Фелипе V предприема мащабно строителство, воден от желанието си да превърне Мадрид в истинска столица на неговата империя. Носещ в себе си духа на Средновековие и Ренесанс, градът очарова с невероятната си барокова и неокласическа архитектура на множеството исторически паметници, които разказват истории за богатото минало на испанската столица. Дворци, катедрали и над 100 музея са неизменна част от туристическа обиколка на всеки един посетител.

Туристическа програма в Мадрид с местен екскурзовод на български език:Кралският дворец – строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на мавърска крепост от 9 в.; площад "Ориенте" – любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" – най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" – една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 в.; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид – статуята на мечката и дървото мадроньо. Свободно време или туристическа програма по желание: посещение на музея "Прадо" с местен екскурзовод на български език - един от най-значимите европейски музеи с шедьоври на Диего Веласкес, Ел Греко, Франсиско де Гоя, Рубенс, Бош, Рафаел и много други. Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 2: Мадрид – Кордоба – Севиля

Закуска. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. 

В средно големият модерен град Кордоба се намира стария град, който съдържа много впечатляващи архитектурни доказателства за мощта на града в миналото. Джамията на Кордоба е едно от тях – римокатолическа катедрала, която е била превърната в джамия по – късно. Тя е известна с гигантските си арки, с над 1000 колони от яспис, оникс, мрамор и гранит. Синагогата на Кордоба (здание от XIV век) също е такова доказателство. Там има останки от римски храм и мавзолей, минарета на църкви и арабски бани и руините Медина Азахара , датиращи от Xвек.

Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата "Мескита де Кордоба", построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта "Алкасар", от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула "Калаора". Свободно време.

 

 

Отпътуване за Севиля. Настаняване в района на Севиля. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Севиля

Закуска. Севиля, столицата на Андалусия, която се намира в Испания, казват, че тя е основана от древногръцкия митичен герой Херкулес. Красив град и великолепни паметници на културата, изкуството и религията, които винаги привличат вниманието на стотици хиляди туристи от цял ​​свят. Катедралата на Севиля със своята площ от 23 500 квадратни метра е най-голямата готическа катедрала в света. Тя е обект от световното наследство на ЮНЕСКО.

Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" – полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля" – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. 

Свободно време или туристическа програма по желание: Посещение на "Музея на фламенкото" с местен екскурзовод и фламенко шоу с включена една напитка.

 

 

Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Севиля – Тарифа – Танжер – Фес

Закуска. Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Севиля - Тарифа - 210 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер - град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие.

Отпътуване за Фес (разстояние Танжер - Фес - 310 км) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко.

Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5: Фес

Закуска. Туристическа програма във Фес - музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

 

Ден 6: Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат

Закуска. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". Туристическа програма в Мекнес. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Фес - Казабланка - 305 км). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка.

Туристическа програма в Казабланка, една от чиито основни забележителности е джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека, шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време.

 

 

Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка - Рабат - 85 км).

Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Рабат – Танжер – Тарифа – Гранада

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници.

Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат - Танжер - 250 км). Трансфер до пристанището.

 

 

Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Отпътуване за Гранада.

Настаняване късно вечерта. Вечеря (студена вечеря или сух пакет). Нощувка.

Ден 8: Гранада – Дворецът „Аламбра“ – Мадрид

Закуска. Едни наричат Аламбра (Алхамбра) дворец, излязъл от „приказките от 1001 нощ”, а американският президент Барак Обама споделя, че от Аламбра(Алхамбра) е видял най-красивия залез в живота си.Структурно комплексът има шест части. Първата от тях е палата на Насарите. Прелестният Насридски дворец е най-съвършеният образец на мавританската архитектура. Френският поет Теофил Готие нарича построеният за Юсуф I и Мохамед V през XIV век дворец „земен рай”. Със своите два вътрешни двора, изящно резбовани щукови тавани, фризове, капители и аркади, геометрични мозайки, фонтани и безкрайни перспективи, Насарите е израз на апогея на мавританския стил в Испания. След него се нарежда дворецът на Карл V или Паласио де Карл V. С испанският си ренесанс и огромен двор, олицетворяващ световната империя – глобуса, това творение на ученика на Микеланджело Педро Мачука се отличава и изпъква сред преливащия мавритански стил на Аламбра(Алхамбра).

Посещение с местен екскурзовод на двореца "Аламбра" – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе. Пешеходна разходка в историческия център на Гранада.

 

 

Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Мадрид – София

Трансфер до летището. Отпътуване за България в 09.55 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София (Терминал 1) в 14.25 ч.

ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:
http://www.avia-tour.bg/%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D1%8F-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%B4-2022-%D1%81-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87-9-%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-1639-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0.html



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати