Новини Хотели

Топ 10 на най-добрите курорти в Гърция

   
Топ 10 на най-добрите курорти в Гърция

Гръцките острови имат начин да завладеят пътешествениците от момента, в който слязат от ферибота. Те са толкова въздействащи, че много посетители избират да се върнат на тях многократно през годините. Единственото нещо, което може да направи Гърция още по-добра за почивка, е да резервирате престой в един от най-добрите курорти в страната.

Читателите на T+L, които всяка година избират най-добрите хотели, курорти, градове, острови, круизни кораби, спа центрове, авиокомпании и други в рамките на World's Best Awards, очевидно предпочитат два острова: Миконос и Санторини, съобщава Profit.bg.

Всъщност, осем от 10-те победители в класацията на най-добрите гръцки курорти могат да бъдат открити на тези два острова. Изключенията от това правило са Sani Asterias (№ 2) на полуостров Халкидики и Blue Palace Elounda (№ 8), A Luxury Collection Resort на Крит. За пореден път имоти хотелиерската група Andronis завоюват няколко позиции в ранглистата, включително Andronis Boutique Hotel (№ 7) и Andronis Luxury Suites (№ 9), и двата на Санторини.

Тази година обаче две други хотелиерски групи могат да се похвалят със силни резултати — Katikies с Katikies Santorini (№ 4) и Katikies Mykonos (№ 5) и Canaves с Canaves Oia Epitome (№ 3) и Canaves Oia Boutique Хотел (No6), също на Санторини.

Ето 10-те най-добри курортни хотела в Гърция, готови да ви предложат бягство, потопено в средиземноморското слънце.

1. Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, Санторини

Хотел Grace, Auberge Resorts Collection, в Санторини отново оглавява класацията. Той дори подобрява резултата си от миналата година - 99.22 спрямо 99.18 точки. Изобщо не е изненада, че този хотел получава почти перфектна оценка. Прекрасният имот се намира високо на скала в село Имеровигли, като местоположението му предоставя на гостите невероятна гледка към морето и скалата Скарос.

Въпреки че всяка гледка на острова е впечатляваща, най-добрата към залеза е от инфинити басейна на хотела, който изглежда като едно цяло с околното море. За да се насладите на Grace в най-добрия му вид, резервирайте един от луксозните апартаменти, които се предлагат със самостоятелни малки басейни и огромни вътрешни дворове.

2. Sani Asterias, Халкидики

Точки: 97.87

3. Canaves Oia Epitome, Санторини

Точки: 97.41

4. Katikies, Санторини

Точки: 96.24

5. Katikies, Миконос

Точки: 95.29

6. Canaves Oia Boutique Hotel, Санторини

Точки: 94.39

7. Andronis Boutique Hotel, Санторини

Точки: 93.62

8. Blue Palace Elounda, A Luxury Collection Resort, Крит

Точки: 93.45

9. Andronis Luxury Suites, Санторини

Точки: 92.52

10. Cavo Tagoo, Миконос



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати