Новини Транспорт

Испанските стюардеси на Изиджет постигнаха споразумение, отменят стачката

   
Испанските стюардеси на Изиджет постигнаха споразумение, отменят стачката

Испанският кабинен екипаж на "Изиджет" отмени планираната за уикенда стачка, след като постигна споразумение с ръководството на нискотарифната авиокомпания, включващо по-високи заплати, съобщи днес испанският профсъюз "Работнически синдикален съюз", предадоха Ройтерс и БТА.

Кабинният персонал на авиокомпанията в Испания стачкува от 1-и до 3-и юли и отново от 15-и до 17-и юли. Но планираната за края на месеца тридневна стачка бе отменена, след като компанията предложи по-добро заплащане и обезщетения в хода на преговорите.

"След седмици на стачни действия и месеци на преговори, компанията ни направи икономическо предложение, което без да е точно това, което искахме, представлява важен подход към заплатите и условията на нашите колеги в Европа", заяви генералният секретар на отдела "Изиджет" на испанския работнически профсъюз Мигел Галан.

Основната заплата на испанския персонал на "Изиджет", която не включва бонуси и допълнителни възнаграждения, е 950 евро - далеч по-ниска от тази в страни като Франция и Германия, заяви профсъюзният лидер.

Авиокомпанията също приветства споразумението. "Това е страхотна новина за авиокомпанията, за нашите служители и също така за нашите клиенти, които могат да резервират (билети) с по-голяма увереност", се казва в имейл, изпратен от компанията до агенция Ройтерс. "Ние винаги сме се стремили да продължим да работим конструктивно с профсъюзите", допълниха от авиокомпанията.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати