Оферти

Грузия (олекотен тур)

   
Грузия (олекотен тур)

Петдневна самолетна екскурзия до Грузия

  • Дата : 18 – 22 октомври 2022                                                   
  • Цена : 898 лева

Ден 1 :

18 октомври 2022 – СОФИЯ – СОЛУН – КУТАИСИ

Среща на летище Солун в 19.30. часа. Полет от Солун в 21.25 ч. до Кутаиси Грузия. Кацане на летище Кутаиси в 00.55 ч. местно време. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2 : 

19 октомври 2022 – (сряда) КУТАИСИ – ГОРИ – УПЛИСЦИХЕ – 250 км

Закуска. Разглеждане на Кутаиси – старата столица на Колхида и земя на легендата за Златното руно. Днес е вторият по големина град в страната и също така седалище на Грузинския парламент. Екскурзия до манастира Гелати – архитектурна забележителност от 12-ти в., който е построен от крал Давид Строителя. Счита се за шедьовър на грузинския Златен век. Включен е в списъка на ЮНЕСКО заради уникалните си мозайки и стенописи. Посещение и на другия красив манастир Моцамета. Отпътуване за Тбилиси.Програмата продължава с разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най-ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. По късно в средновековието процъфтяващ пещерен град. Отпътуване за Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка. 

Ден 3: 

20 октомври 2022 (четвъртък) – / ТБИЛИСИ – МЦХЕТА /50км/

Закуска. Екскурзия до Мцхета (под егидата на UNESCO) – един от най-древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Посещение на Манастирът Самтавро и катедралния събор Светицсховели, където се смята, че се съхранява „Хитона“/туниката на Исус Христос, с която е бил разпънат на кръста/. Това прави Катедралата най – значимия религиозен обект в страната. Посещение на манастира Джвари, построен през VI в. в зората на християнството в Грузия, на отвесна скала, издигаща се над старата столица с красива гледка. След обяд,панорамна обиколка на грузинската столица. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес е важен политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва- църквата „Метехи“, построена на хълм над р. Мтквари., квартала Абанотубани, където се намират старите топли серни бани. Турът в града продължава с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии. Разходка и свободно време в стария град на Тбилиси. Преминаване по новия стъклен „Мост на мира“ Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Обиколката ще завърши с преминаване през „Площада на свободата“. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

Ден 4 :

21 октомври 2022 (петък)

Закуска. Екскурзия до Кахетия- винения район на Грузия.Посещение на един от най-известните винарски заводи “Патардзеули“ с безплатна дегустация на различни вина /включително и любимото на Сталин вино „Хванчкара“/ и възможност за покупка на вина и прочутия грузински коняк и тяхната ракия “Чача“. Програмата продължава с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Връщане в Тбилиси. Нощувка.

Ден 5 :

22 октомври 2022 (събота) – ТБИЛИСИ-ГОРИ-КУТАИСИ / 230км/

ТБИЛИСИ-ГОРИ-КУТАИСИ / 230км/

Закуска. Отпътуване за Кутаиси. По пътя, посещение на град Гори и разглеждане на музея на Сталин и родната му къща. Трансфер до летище Кутаиси и полет до Солун в 19.10. Кацане на летище Солун в 20.55.часа.

Важно : Всеки турист сам осигурява транспорта си до летище “Македония” в Солун. При възможност, агенцията може да съдейства за транспорта до Солун.

Цената включва:

  • Самолетен билет Солун –Кутаиси – Солун с Wizzair с включен ръчен багаж 40/30/20
  • 3 нощувки със закуска в хотел 3* Тбилиси
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* Кутаиси
  • Всички екскурзии и трансфери по програмата
  • Екскурзоводско обслужване от представител на фирмата през целия период на екскурзията
  • Местен екскурзовод на руски език по време на екскурзиите.
  • Медицинска застраховка с лимит 10000 евро и защита за Ковид 19М
  • Местен туристически данък по време на целия тур

Цената не включва:



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати