Новини Събития

България ще участва за първи път на изложение за приключенски туризъм

   
България ще участва за първи път на изложение за приключенски туризъм

В търсене утвърждаването на България пред нова и платежоспособна публика и нови пазари Министерство на туризма заяви участие на най-голямото и значимо събитие в областта на приключенския туризъм за 2022 г. част от портфолиото на Adventure Travel Trade Association /ATTA/ - Adventure Travel World Summit. Същото ще се проведе в периода от 03-06.10.2022 г. в гр. Лугано, Швейцария.

Adventure Travel Trade Association е създадена през 1990 г., и обединява пряко или непряко  над 30 000 туроператора,  планински водачи, хотели, къщи за гости и шалета, туристически бордове, компании за туристическо оборудване и спортни дрехи, медии и журналисти на свободна практика, основно ориентирани към развитието на устойчивия и приключенски туризъм.

Очаква се на форума да вземат участие над 700 водещи представители на бизнеса, на дестинации и на медиите от повече от 50 държави, с реален принос за динамичното развитие на приключенския туризъм в световен мащаб. Списък на вече потвърдените участници може да се види тук (включително журналисти и международни туроператори), както и програмата за 4-дневното събитие.

Участието на България в това събитие е за трети път (през 2012 г. и 2014 г.), като за първи път е на толкова високо ниво. Това дава възможност както за дестинацията, така и за представителите на бизнеса да представят автентичен и качествено ориентиран продукт с висока добавена стойност на международния пазар. Приключенският туризъм е един от най-бързо растящите отрасли в туризма и се отличава със своя принос за икономиката на дестинациите и приемащите местни общности.  Над 65% от това, което пътуващите харчат, остава в дестинацията, срещу средно 15 - 20% при масовия туризъм. 

В България любителите на природата и приключенския туризъм могат да се насладят пълноценно на нейното богатство, благодарение на широката мрежа от трекинг маршрути и такива за планинско колело множество възможности за практикуване на каяк и рафтинг, скално катерене, наблюдение на дива природа, конни преходи, парапланеризъм, а през зимата преходи със ски и със снегоходки, всички те в комбинация с кулинарни и вино изживявания, фестивали и запознаване с културно наследство. Посещавайки и практикувайки тези форми на туризъм, туристите ще имат достъп до уникални места и природни забележителности, като маршрутите са разнообразни по дължина и трудност и са подходящи за хора с разнородни интереси. Специфичният климат и разнообразният релеф в България са съчетани по уникален начин и са причина за изключителното богатство на растителни и животински видове.

Подробна информация за  събитието и условия за участие могат да бъдат намерени на официалната страница на ATTA https://events.adventuretravel.biz/summit/lugano-2022 или като интересуващите се свържат с европейския екип на [email protected].



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати