Анализи Новини

Кой е Илин Димитров - служебният министър на туризма?

   
Кой е Илин Димитров - служебният министър на туризма?

Председателят на комисията по туризъм в последното Народно събрание Илин Димитров става служебен министър на туризма. Той е от "Продължаваме промяната" и не е ясно дали напуска партията. Димитров беше на шесто място в листата на "Продължаваме промяната" на предните избори. Идва от бранша и беше председател на Варненската туристическа камара и преподавател по туризъм в местния Икономически университет.
Димитров коментира преди време във фейсбук включването си в политиката:
"От известно време в мен се заражда чувството, че случващото се в заобикалящия ме свят никак не ми допада. С много хора си говорим за нуждата от промяна. Всеки има своите виждания, мечти и стремежи. Аз разбирам от туризъм. Главно от това. Вече 22 години работя в този сектор. Пряк свидетел съм на всичките абсурди, които се случиха в него. Смятям, че мога да допринеса за положителна промяна с опита си.
Реших, че е време да спра да съм само зрител. Приех да се включа в изборните листи на ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА за Варна. В тяхно лице видях искрено желание за промяна и най-вече възможност за включване на млади, успели и неопетнени хора в политиката. Ще разчитам на вашата подкрепа и градивна критика".
Илин Димитров беше председател на Варненската туристическа камара от 2020 г. Той е на 38 години, отдавна работи в сферата на туристическия бизнес. Димитров беше  председател на Асоциацията на аниматорите. Завършил е Езикова гимназия в родния си град - Добрич. Преподаваше специалността "Анимация в туризма" в Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Управител беше още на компания за подбор на кадри от чужбина.
 
Мирослав Иванов 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати