Хотели

Турски хотел отказа да приема туристи от Русия

  04.08.2022 12:42  
Турски хотел отказа да приема туристи от Русия

Турският хотел Castival Hotel Side е спрял да приема руски туристи с ваучери на туроператора Fun&Sun. Информация за това се появи на туристическия портал TourDom като причината вероятно са санкциите срещу бившия собственик на агенцията Алексей Мордашов.

Представителят на руската туристическа агенция се оплака, че техните клиенти са били дискриминирани. На 30 юли руските туристи не са били настанени в хотела, а са били прехвърлени в друг без обяснение. Замяната не е устроила руските гости, но те не разполагали с друг вариант.

Няколко дни по-късно, на 1 август, стана ясно, че Castival Hotel е прекратил партньорството си с руския туроператор Fun&Sun. В последно време това не е първият инцидент с руснаци, които отиват на почивка в Турция.

На 13 юли в курорта на турския град Алания, в хотел Quattro Beach, избухна сбиване между руски и полски посетители заради руската инвазия в Украйна. Охраната на хотела мълчаливо е наблюдавала случващото се без да се намеси въпреки молбите на руснаците до пристигането на полицията.