Новини Събития

В Котел ще отвори врати Център за устойчив и креативен туризъм

   
В Котел ще отвори врати Център за устойчив и креативен туризъм

В част от сградата на бившия Младежки дом в Котел ще отвори врати Център за устойчив и креативен туризъм, съобщиха от общинския пресцентър. Преустройството на зданието е дело на "Местна инициативна група Котел, Сунгурларе и Върбица" по проект от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020) .

В дните на Фестивала на етносите, багрите и котленския килим бе официалното откриване на Центъра. По този повод на двудневно учебно посещение в Котел дойдоха представители на шест Местни инициативни групи от Италия и Румъния. По този проект българският партньор получава 100 процента безвъзмездно финансиране в размер на 194 906 лева. Срокът за изпълнение е две години. Основната цел е развитие на устойчив туризъм в селските райони. 

По време на учебното посещение в Котел партньорите обсъждаха различни теми, свързани с развитието на туризма и възможностите за обмен на опит. Коментираха възможности за нови контакти на европейско равнище и разширяване на проектните партньорства. Състоя се и кръгла маса с представителите на местния туристически бизнес – хотелиери, собственици на къщи за гости, хора от Котел.

Проектът се изпълнява в четири държави и включва девет местни инициативни групи.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати