Новини Събития

Започва първият джаз фестивал в Боровец

  05.08.2022 14:42  
Започва първият джаз фестивал в Боровец

На 5 август в 19.00 ч. в курортния комплекс Боровец ще се открие Международният джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Събитието се провежда под патронажа на държавния глава Румен Радев, а в официалното откриване в пространството пред хотел "Рила" ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Фестивалът поставя началото си в далечната 1998 г., като досега се провеждаше в Банско. Неговият основател д-р Емил Илиев почина през 2020 г., а 25-то издание на джаз форума се премести в Боровец. Успоредно с това обаче се провежда и джазфест в Банско, който също обявява 25-годишна история.

В международното събитие в Боровец тази година ще участват музиканти от България, Бразилия, Северна Македония, Великобритания, Ямайка, Сърбия, Италия и Южна Корея. Сред познатите имена са Васил Петров, Влатко Стефановски трио, Розалия де Соуза, Михаил Йосифов, Джулиан Марли, Антонио Флинта квартет, Антони Дончев и др.

Директорът на фестивала д-р Татяна Илиева амбициозно обяви на пресконференция, че целта на организаторите е да превърнат курортния комплекс Боровец в по-известно място за културна дестинация от швейцарското градче Монтрьо, домакин на световноизвестен джаз фестивал.

Програмата на фестивала


Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати