Новини Турагенции

Какво трябва да знаем за почивките в Гърция

   
Почивки в Гърция

Гърция е една от най-популярните летни дестинации, където много хора избират да прекарат своята незабравима почивка. Елада примамва не само с чудесата на света, паметници на архитектурата и историята, оцелели до наши дни, но и с красивите си плажове, повечето от които са удостоени с отличие. Природата на континентална Гърция създава впечатление за дискретна, но неповторима красота. Скалисти брегове, пещери, уединени плажове и маслинови горички – няма как да не докоснат душата ви.

Кои са най-хубавите места за почивка в Гърция?

Всеки знае, че Гърция разполага с приказни плажове и острови, както и много забележителности в отделните градове. Нека разгледаме кои са най-предпочитаните места за почивка:

  • Санторини – приказната красота на архипелага Санторини е може би едно от най-красивите места в цялата страна. Стотици хиляди туристи избират това място да правят слънчеви бани на вулканичните плажове на островите и да се възхищават на снежнобелите къщи, прилепнали към скалите;
  • Крит – луксозен курорт за цялото семейство сред маслинови горички. Бреговете на Крит се галят от три морета. Водата се затопля много бързо, така че още в средата на април първите туристи организират почивка край бреговете на Крит;
  • Корфу – най-северният и може би най-зеленият от гръцките острови. Корфу е наречен "Изумрудения остров" заради буйната си растителност. Бреговете му се измиват от Йонийско море. Водата на източното крайбрежие на острова е по-топла, отколкото на западното. Плажовете са пясъчни и каменисти, има много уютни заливи.

Има и много други места, които са перфектни за екскурзия както през летните месеци, така и през останалата част от годината. Отивайки там, със сигурност ще има какво да видите.

Какво ни е необходимо за почивка в Гърция?

Въоръжете се със слънцезащитен крем и добро настроение и поемете към своята мечтана почивка в Гърция. За ваше удобство можете да се възползвате от организирани екскурзии, които предлагат туристическите агенции. В тях са включени самолетни билети до желаната от вас дестинация, както и резервации в страхотни хотели, като можете да се възползвате и от Ол Инклузив. Ако желаете да пътувате със самолет можете да намерите изгодни оферти за чартърни полети, а също така да вземете апартамент под наем, в случай че искате да останете за по-дълго време със семейството и приятелите. 

Какви документи са ни необходими?

За почивка в Гърция не е необходимо да имате виза. Можете да пътувате само с лична карта или паспорт. Уверете се, че срокът на вашите документи е валиден или ги подновете преди да заминете, в случай че са изтекли. За деца под 16 години е задължително да притежават паспорт. Не забравяйте да обмените валута и да вземете своите самолетни билети, както и задължителната усмивка, преди да се впуснете в своето приключение.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати