Новини Транспорт

Авиокомпания въвежда процедура по слизане от самолета през три врати

  10.08.2022 13:37  
Авиокомпания въвежда процедура по слизане от самолета през три врати

Индийска нискотарифна авиокомпания внедрява система за напускане на самолета през три врати в опит да спести време. Това е първият авиопревозвач в света, прибягващ до подобен ход, съобщава T+L. Пътниците на IndiGo в момента слизат от самолета, като използват две различни врати в предната и задната част на машината. В бъдеще обаче те ще го напускат през три врати, като новата процедура ще бъде използвана на самолетите A320 и A321 на авиокомпанията за полети, пристигащи на „отдалечени стоянки“ в Делхи, Мумбай и Бенгалуру.

По-далечните планове на авиокомпанията са тя да се приложи в цялата мрежа на превозвача. Излизането през задната част на самолета е доста често срещано при машини, при които пътниците напускат машината и се озовават директно на асфалта, но трета врата обикновено не се използва.

„Носи ни огромна гордост да бъдем първата авиокомпания в света, която използва триточкова система“, посочва Роноджой Дута, главен изпълнителен директор на авиокомпанията. „В IndiGo ние постоянно и динамично променяме вътрешните си стандарти за по-добро клиентско изживяване и подобрена оперативна ефективност.“

Санджив Рамдас, изпълнителен вицепрезидент на IndiGo, казва, че новата процедура ще бъде по-„ефикасна“, както и „прост, но ефективен начин за завършване на безпроблемното пътуване за нашите клиенти“.

IndiGo работи като бюджетна авиокомпания в Индия, предлагайки различни видове билети: flex plus tarife, която позволява на пътниците да правят промени, както и lite тарифа, според която те носят само ръчен багаж.

Авиокомпанията лети до дестинации в цяла Индия, включително популярни туристически места, като Агра, където се намира Тадж Махал, плажовете на Гоа, „розовия град“ Джайпур и други, както и до 25 международни дестинации в цяла Европа, Азия и отвъд. Въпреки че е известна като авиокомпания без излишни глезотии, IndiGo предлага индийска храна срещу заплащате, като мини самоса, панир тика сандвичи панер тика и пиле биряни.