Новини Транспорт

Авиокомпания въвежда процедура по слизане от самолета през три врати

   
Авиокомпания въвежда процедура по слизане от самолета през три врати

Индийска нискотарифна авиокомпания внедрява система за напускане на самолета през три врати в опит да спести време. Това е първият авиопревозвач в света, прибягващ до подобен ход, съобщава T+L. Пътниците на IndiGo в момента слизат от самолета, като използват две различни врати в предната и задната част на машината. В бъдеще обаче те ще го напускат през три врати, като новата процедура ще бъде използвана на самолетите A320 и A321 на авиокомпанията за полети, пристигащи на „отдалечени стоянки“ в Делхи, Мумбай и Бенгалуру.

По-далечните планове на авиокомпанията са тя да се приложи в цялата мрежа на превозвача. Излизането през задната част на самолета е доста често срещано при машини, при които пътниците напускат машината и се озовават директно на асфалта, но трета врата обикновено не се използва.

„Носи ни огромна гордост да бъдем първата авиокомпания в света, която използва триточкова система“, посочва Роноджой Дута, главен изпълнителен директор на авиокомпанията. „В IndiGo ние постоянно и динамично променяме вътрешните си стандарти за по-добро клиентско изживяване и подобрена оперативна ефективност.“

Санджив Рамдас, изпълнителен вицепрезидент на IndiGo, казва, че новата процедура ще бъде по-„ефикасна“, както и „прост, но ефективен начин за завършване на безпроблемното пътуване за нашите клиенти“.

IndiGo работи като бюджетна авиокомпания в Индия, предлагайки различни видове билети: flex plus tarife, която позволява на пътниците да правят промени, както и lite тарифа, според която те носят само ръчен багаж.

Авиокомпанията лети до дестинации в цяла Индия, включително популярни туристически места, като Агра, където се намира Тадж Махал, плажовете на Гоа, „розовия град“ Джайпур и други, както и до 25 международни дестинации в цяла Европа, Азия и отвъд. Въпреки че е известна като авиокомпания без излишни глезотии, IndiGo предлага индийска храна срещу заплащате, като мини самоса, панир тика сандвичи панер тика и пиле биряни.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати