Оферти

22 септември в Златна Прага от Варна

   
22 септември в Златна Прага от Варна

3 пешеходни екскурзии + ЗОО Прага в цената!
Период на пътуването: 21.09.22 - 26.09.22
6 дни / 5 нощувки

 
Пакетна цена на турист: 949 лв

Програма на екскурзията:
21 септември - сряда. Отпътуване от Варна с редовен полет на а/к Уиз Еър в 14:40 ч. Пристигане в Прага в 15:55 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*+, централно разположен в Прага. Пешеходна разходка с местния екскурзовод /1,5 ч/ до Вишехрад - крепост от 10 век, разположена на живописна скала над река Вълтава, от която се открива възхитителна гледка към града. По време на разходката ще видите: катедралата  Св. Петър и Павел, Леополдовата порта,  ротондата Св. Мартин, статуите на Мисълбек, паметника на Св. Вацлав, Каменната  колона на  Дявола, с която е свързана интересна легенда. Връщане в хотела /необходимо е ползване на градски транспорт/. Свободно време. Нощувка.
22 септември - четвъртък. Закуска. Свободно време. Класическа обиколка на Прага - Старе место /2 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Старият град със Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Св.Николай, църквата Св.Богородица Тинска, Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка. По желание: Вечерен круиз по река Вълтава с включена вечеря на шведска маса /без напитки/ и музика. Продължителност - 2 часа: 18:00 ч. - 20:00 ч. Цена - 80 лв турист/40 лв дете.
23 септември - петък. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка. По желание: Целодневна екскурзия в Дрезден с екскурзовод на български език.
24 септември - събота. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка. По желание: Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език.
25 септември - неделя. Закуска. Класическа обиколка на Прага - Мала Страна /2,5 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Храдчани - Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит - най-старият храм в Прага и седалище на архиепископа, Градината в двора на чешкия Сенат, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловия мост - свързващ Пражкия замък и Старе место, украсен с уникална колекция от 30 скулптури, Марианския площад с Народната библиотека, Новото кметство на Прага. Свободно време за обяд. Следобед - организирано посещение на ЗОО Прага - призната за един от най-добрите ЗОО паркове в света. Разположенa върху площ от 60 хектара с 13 обособени зони и над 10 км пешеходни алеи, в ЗОО Прага могат да се видят животни от всички континенти, вкл над 500 редки и застрашени вида. Вход - 10 евро на възрастен, 8 евро дете до 15 г. Необходимо е ползването на градски транспорт.  Нощувка.
26 септември - понеделник. Закуска. Освобождаване на стаите до 11:00 ч. Оставяне на багаж в стая за съхранение на багаж. 13:00 ч - трансфер до летище Прага за полет Варна - Прага в 15:20 ч. Кацане на летище Варна в 18:25 ч.
 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.
 
Часове на полетите:
  • 21 септември 2022 Варна - Прага 14:40 ч. - 15:55 ч.
  • 26 септември 2022 Прага - Варна 15:20 ч. - 18:25 ч.
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Здравни и медицински изисквания за пътуване до Република Чехия към 22/7/2022:
От 18-ти март 2022 г. Гражданите, които пътуват за Чехия  от държавите - членки ЕС,  влизат в Чехия БЕЗ представяне на зелен сертификат, без PCR тест и без формуляр за локация на пътници.От 1 май българските граждани не са задължени да представят зелен сертификат при влизане в България.
 
Условия за записване: Депозит от 450 лв на човек при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 12 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 31 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 31 до 14 дни преди датата на пътуването - дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

Повече виж тук: 

https://www.meridiani.bg/1413695-екскурзия-22-септември-в-златна-прага-дати



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати