Транспорт

Royal Caribbean също маха задължителната ваксинация за круизите

   
Royal Caribbean също маха задължителната ваксинация за круизите

Една от най-големите круизни компании в света - Royal Caribbean, също премахва изискването за задължителна ваксинация за качване на борда на нейните кораби. Това обяви за TravelNews Радостина Янева, мениджър "Проекти" в Kruizi.bg и туроператора "Премиер турс". "Задължителната ваксинация няма да важи за отплаванията след 05 септември 2022 г. по всички круизи в Европа, както и отплавания от Лос Анджелис, Галвестоун и Ню Орлеанс в САЩ", каза Янева. Качването на борда ще става само срещу отрицателен тест.
Междувременно Royal Caribbean пусна голяма промоция за круизите си, включително и за най-големия кораб в света Wonder of The Saes. Намаленията са в размер на 30% за отплаванията през есента. Те важат за дестинациите по Средиземно море, гръцките острови и Канарските острови, обясни Радостина Янева. Промоцията е до края на август.

Другата голяма круизна компания - Norwegian Cruise Line, обяви миналата седмица, че ще прекрати изискването за ваксини за клиентите си на круизите и ще разхлаби правилата за тестване за коронавирус следващия месец. От 3 септември 2022 г. напълно ваксинираните пътници, които са на 12 или повече години, вече няма да трябва да се тестват, преди да се качат на кораб на Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises и Regent Seven Seas Cruises.

Пътуващите в тази възрастова група, които не са ваксинирани или които не показват доказателство за ваксинация, ще бъдат допуснати на борда, стига да представят отрицателен PCR или антигенен тест, направен в рамките на 72 часа преди качване на борда. За деца под 12 години няма да има изисквания за тестване или ваксинация.
Българските туроператори очакват увеличение на пътуванията по круизи след облекчаването на мерките. "Определено ще има повече записвания от страна на неваксинираните българи", коментира Радостина Янева. Според нея досега липсата на ваксинация сред повечето българи е възпирала повечето хора да се качват на круизи. 
 
Мирослав Иванов 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати