Новини Турагенции

Чартърите до остров Джерба се завръщат през септември

   
Чартърите до остров Джерба се завръщат през септември

Макар и малък остров Джерба в Тунис е наситен с много културни богатства, красива природа и уникални плажове. Там може да откриете всички блага, които средиземноморския начин на живот предлага, но в комбинация със северно- африканските привкуси, мястото става съвсем уникално. Малкият тунизийски остров е популярна туристическа дестинация, както за местните, така и за чужденците. На него има много хотели, ресторанти и магазини, които обслужват гостите. Също така има няколко исторически обекта, сред които стари крепости, запазени арабски пазари и дори снимачни площадки от „Междузвездни войни“. 

Джерба създава перфектния баланс между културата и релакса. Плажовете са едни от най-хубавите в Тунис, а чистите води дават възможност за плуване и гмуркане с шнорхел. На острова има и няколко голф игрища така, че ако сте почитатели на този спорт, ще имате много възможности за игра.

Туроператорът „Абакс“ отправя атрактивно предложение към българите, запознавайки ги с тази вълшебна дестинация. Директните чартъри до Джерба се завръщат на 5 септември 2022 г., заяви пред TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на компанията. Програмите ще продължат до края на октомври. 

В пакетните цени са включени самолетни билети от София до Джерба и обратно, летищни такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23, трансфери от летището до хотела, и  7 нощувки в избран от клиента хотел на база All Inclusive. „За тeзи програми работим с хотели от веригите TUI, Vincci и Radisson Blue. Това са световноизвестни хотели и дават гаранция за качество и отлично обслужване. Останалите хотели в портфолиото ни също са на изключително ниво, като работим само с най-луксозните 4 и 5-звездни комплекси“, изтъкна Найденова. 

За пълното спокойствие на туристите, „Абакс“ включва към офертата и пакет за максимална сигурност, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от „Евроинс“, с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване. Също така туристите ще бъдат придружени и от представител на туроператора, който говори български и ще съдейства при нужда. 

Дестинацията е интересна за българския пазар, тъй като повечето организирани екскурзии се съсредоточават върху контитенталната част на Тунис. Въпреки това Абакс са успели да развият програмите и предлагат 3 различни пакета за острова. Туристите могат да избират между 7-дневна All inclusive почивка, фитнес лагер в партньорство с Pulse SPA & Fitness, и 6-дневна почивка с 1 нощувка в Сахара. 

Всеки от вариантите има предимства, в зависимост от интересите на пътуващите. Но независимо на кой от тях се спрете едно е сигурно – няма да е скучно! Джерба е дом на множество туристически атракции, сред които девствени плажове, древни руини и традиционни тунизийски села. „Абакс“ предлага много дейности, които да забавляват посетителите, като обзорна екскурзия на острова, вечеря в казино с танцувално шоу, двудневна екскурзия в Сахара, обиколка със скутер, сафари с бъгита или ATV-та и тур с камили. По-авантюристичните пътешественици могат да се забавляват с пиратски тур, а защо не и да изживеят джедайските си мечти на някоя от снимачните площадки на „Междузвездни войни“.  

„Несъмнено най-популярната ни е екскурзия е двудневната обиколка на Сахара. Необятната красота на пустинята и нейните оазиси е впечатляващата“, сподели Мартина Найденова. С тази допълнителна програма българите могат да се насладят на Дуз и Тузер – два от най-известните оазиса в Сахара. Необятните пясъци на пустинята наистина предлагат незабравимо преживяване.  

Ако търсите уникална и екзотична дестинация за пътуване, Джерба определено си заслужава да бъде разгледана. Със своите красиви пейзажи и богато културно наследство, този тунизийски остров има какво да предложи на всеки. 

 Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати