Новини Транспорт

Гръцката авиокомпания Sky Express започва да лети до София

   
Гръцката авиокомпания Sky Express започва да лети до София

Гръцката авиокомпания SKY Express започва да лети от Атина до София и обратно от 30 октомври 2022 г., съобщиха от превозвача. Полетите ще бъдат пет пъти седмично без вторник и събота. Цените започват от 50 евро и вече е обявена продажбата на билети. Линията ще бъде обслужвана от самолети ATR - 72. Конкуренцията ще доведе до по-евтини билети на полетите между София и Атина, коментираха пред TravelNews туроператори. В момента двупосочен билет струва над 200 евро.
Авиокомпанията Sky Express е основана през 2005 година с името Cretan Aeronautical Operations, като първоначално е базирана в Ираклион на остров Крит, а от няколко години е преместена в Атина. Основно оперира между гръцките градове и острови.

През последната година развива полети и до редица европейски столици. Sky Express  обслужва 37 вътрешни и 8 международни дестинации. Разполага с 25 самолета, 9 от които са Еърбъс А320, а останалите турбовитлови ATR-72-600, -500 и ATR-42-500. 

В момента между София и Атина оперират само "България Еър" и гръцката "Aegean". По време на пандемията полети правеше и нискотарифната Ryanair.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати