Новини Транспорт

Гръцката авиокомпания Sky Express започва да лети до София

  13.08.2022 11:42  
Гръцката авиокомпания Sky Express започва да лети до София

Гръцката авиокомпания SKY Express започва да лети от Атина до София и обратно от 30 октомври 2022 г., съобщиха от превозвача. Полетите ще бъдат пет пъти седмично без вторник и събота. Цените започват от 50 евро и вече е обявена продажбата на билети. Линията ще бъде обслужвана от самолети ATR - 72. Конкуренцията ще доведе до по-евтини билети на полетите между София и Атина, коментираха пред TravelNews туроператори. В момента двупосочен билет струва над 200 евро.
Авиокомпанията Sky Express е основана през 2005 година с името Cretan Aeronautical Operations, като първоначално е базирана в Ираклион на остров Крит, а от няколко години е преместена в Атина. Основно оперира между гръцките градове и острови.

През последната година развива полети и до редица европейски столици. Sky Express  обслужва 37 вътрешни и 8 международни дестинации. Разполага с 25 самолета, 9 от които са Еърбъс А320, а останалите турбовитлови ATR-72-600, -500 и ATR-42-500. 

В момента между София и Атина оперират само "България Еър" и гръцката "Aegean". По време на пандемията полети правеше и нискотарифната Ryanair.

Димо ХристовАнкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати