Новини Транспорт

10 руски самолета са запорирани на германски летища

   
10 руски самолета са запорирани на германски летища

Десет самолета, собственост на Руската федерация, са запорирани на германски летища. Вече повече от пет месеца въздушното пространство на ЕС е затворено за руски самолети, предаде RND.

Тъй като самолетите са обект на забрана за излитане и полети поради санкциите на ЕС, те не могат да бъдат използвани от собственика и не могат да бъдат транспортирани до друго място, съобщи германското Министерство на транспорта.

Забраната влезе в сила на 27 февруари - три дни след началото на войната, и важи за полети от Русия до Германия, включително и транзитни. Според Министерството на транспорта в Лайпциг в момента се намират три руски самолета Ан-124. Този тип самолети се използват предимно за чартърни товарни полети.

В Кьолн има Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 и Boeing 737. Самолетите Boeing 737 се използват предимно за пътнически полети. Bombardier има осем до единадесет места и често се използва като бизнес или частен самолет.

Има Boeing 747 във Франкфурт-Хан и четири самолета в Баден-Баден: Cessna 750 Citation X, два Embraer ERJ-135BJ Legacy 600 и Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS. Всички самолети са за бизнесполети и са на частни лица.

Въпреки санкциите на машините може да се извършва профилактика, но всякакви работи по поддръжката извън това - например, предоставянето на резервни части, са забранени.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати