Турагенции

Интересът към Турция, Египет, Тунис и Италия е голям и за есента

   
Интересът към Турция, Египет, Тунис и Италия е голям и за есента

Двете години ограничения заради COVID-19 оказаха влияние върху туристическия бранш. И като за първо лято без противоепидемиологични мерки резултатите са впечатляващи. Туроператорът “Онекс тур” отчита много добри резултати от летния сезон и очаква положителната тенденция в организираните пътувания на българите в чужбина да се задържи и през есента. „All Inclusive почивките са с огромно търсене, но за есента се засилва и интересът към екскурзиите. Предишни години не е имало толкова много чартъри до Турция и обикновено те се запълват на 100%. Това е забележително! В някои отношения дори надминахме сезона от 2019 г.”, коментира пред TravelNews Велизар Димитров, маркетинг мениджър в „Онекс тур“. Той разкри още, че най-популярните дестинации за българите тази есен си остават Турция, Египет, Тунис и Италия.

Турция е един от туристическите гиганти 

на Балканите и това е напълно основателно. Държавата съчетава уникална природа, ориенталска култура и интересни забележителности. Българите обикновено свързват пътуването в съседката ни с отсядане в All Inclusive хотел, море и дневни екскурзии. Именно това предлага “Онекс тур” с програмите си в Турция. Най-популярните дестинации за туроператора са Кападокия и Анталия. “Чартърната ни програма за Кападокия стартира от 9 септември 2022 г. и ще продължи до края на октомври. Изненадващото е, че вече имаме дати с напълно изчерпани места. Други екскурзионни пакети като “Загадките на Древна Ликия” и “ Магията на Месопотамия ” също се радват на голямо търсене”, каза Димитров. Дори за Нова година в Турция вече има записвания. Според маркетинг мениджъра това се дължи на факта, че южната ни съседка остава най-достъпната морска страна и съотношението цена - качество е много добро в момента.

Чартъри до Кападокия ще има два пъти седмично - в понеделник и в петък. Благодарение на този график туристите на “Онекс тур” могат да избират между 3 и 4 нощувки, като си гарантират чудесна уикенд почивка. Именно поради тази причина Кападокия е същинският хит за есен 2022. Цените започват от 238 евро на човек и включват самолетни билети от София, настаняване и трансфери.

Туроператорът предлага над 30 опции за настаняване. Те варират от 3-звездни бюджетни хотели до луксозни апартаменти, изваяни в скалите. По време на пътуването туристите ще бъдат придружени от лицензиран екскурзовод, говорещ български език. За гарантиране на максимална сигурност “Онекс тур” включва във всичките си пакети и застраховка “Медицински разходи при болест и злополука на туриста” с покритие 5 000 евро и асистанс. 

Египет предлага много 

подобен тип услуга. Програмите там съчетават море и култура по най-добрия начин. Дестинацията е световно известна с отличното си обслужване, топлото ориенталско гостоприемство и разбира се, забележителности, които разкриват тайните на най-старите цивилизации. С полети както от Варна, така и от София, българите ще се наслаждават на дестинацията цял септември и октомври. “Не сме изненадани от интереса към Египет, тъй като през последните години винаги има такъв за септември и октомври. Интересното е, че тази година фокусът се измести и повечето резервации са за септември, а не за октомври, както е било преди”, отбеляза Велизар Димитров. 

Цените започват от 410 евро на човек и включват самолетни билети с директен чартърен полет, 7 нощувки в хотел по избор на клиента, трансфери, екскурзоводско обслужване и медицински застраховки. Към всяка от програмите в Египет допълнително могат да се заплатят екскурзии до най-популярните места в района - пирамидите в Гиза, най-големият открит музей в света – Луксор, Националният египетски музей и много други. Разкрийте света на фараоните и мистика с незабравимо пътешествие с “Онекс тур”!

Тунис също набира популярност 

сред онези, които търсят екзотична, но изгодна почивка. „Имаме две програми – екскурзионен пакет „Открийте Тунис“ и традиционна all inclusive почивка, която се състои от плажове, релакс и висококачествено обслужване“, разказва Димитров. Чартърите до Тунис ще се реализират всеки вторник до 4 октомври 2022 включително. Пакетите са на цени от 338 евро и се състоят от самолетен билет София – Тунис – София с директен чартърен полет и включени летищни такси, един салонен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване.

Държавата предлага идеалния баланс, който се получава между ориенталското и екзотичното. Въпреки, че това приказно място се намира малко встрани от Ориента, то ще ви остави без думи. Тази гостоприемна дестинация се счита за една от „най-западните“ страни в арабския свят. За тези, които изберат почивка в африканската държава, има безброй красиви плажове, ресторанти с вкусна храна и пленителни ориенталски пазари. А любителите на историята имат достъп до богата на древна история с изобилие от римски и арабски старинни реликви.

Пулия също е една от най-търсените

ни дестинации. Италианските брегове всяка година привличат хиляди туристи, отбеляза Велизар Димитров. Това е един от най-впечатляващите региони на Италия. Обхваща площ от около 20 хил. кв. км и има население около 5 милиона жители. В регион Пулия са разположени и едни от най-интересните места на цяла Италия - столицата на региона Бари, атрактивното градче Полиняно а Маре, столицата на трулите Алберобело и симпатичното Локоротондо, бароковият шедьовър Лече, вдъхновяващият Отранто.

Всички тези удивителни населени места се допълват от бреговете на Адриатическо и Йонийско море. Страхотните курорти в Пулия предлагат неповторима атмосфера – спокойствие, природа и плажове на цена от 506 евро. Чартърите летят за Таранто всяка неделя от 28 август 2022 до 25 септември 2022 г. В пакета са включени още салонен багаж до 4 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище-хотел-летище, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, медицинска застраховка.

Макар и вече да се вижда краят на лято 2022, есента също идва с предложения за море, слънце и незабравими спомени. “Онекс тур” предлага топли дестинации, с които да удължите лятото още малко и да се насладите на персонално обслужване, интересни забележителности и спокойствие в курортите. Не е нужно да разчитате само на лятната отпуска! Има много възможности да се докоснете до древна история, екзотична природа и уникални преживявания и през есента на 2022. Може да го направите с “Онекс тур” в Турция, Египет Тунис и Италия.

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати