Анализи

Министър Димитров: Записванията за зимния сезон вървят много добре

  17.08.2022 18:33  
Министър Димитров: Записванията за зимния сезон вървят много добре

Навсякъде по света туристите отиват основно заради природата. Природата е водеща и другите неща остават малко назад. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният министър на туризма Илин Димитров. 

"Работих много добре с министър Проданов и смяната премина много плавно. Всички приоритети на предишното правителство продължават да се изпълняват. Основните проблеми са забавянето на категоризациите и забавянето на изплащането на средствата за бежанците. Имаме над 900 жалби и правим всичко възможно. Създадена е работна група, която ще заседава утре. Надявам се, че в края на сезона ще бъдат изчистени всички задължения. Ще се отнесем с нужната грижа към всички бежанци, но трябва да търсим баланса, защото не можем да ги поставяме в по-добри условия от българите. През зимата услугата ще е по-скъпа, защото ще се включат отопление и други разходи", разкри той. 

"Спрямо 2019 година имаме спад с 25% на туристите, но това беше най-пиковата ни година в туризма. Спрямо миналата година обаче имаме увеличение с около 90-95% на туристите. Това увеличение не означава повече печалба. Записванията за зимния сезон вървят много добре. За реклама на зимния сезон ще използваме две думи - предвидимост и сигурност. Българският турист представлява 66% от всички туристи. Призовавам българите да почиват на Черноморието", обяви министър Димитров.