Новини Събития

Балонена фиеста е новият хит за туристите в Белоградчик

   
Балонена фиеста е новият хит за туристите в Белоградчик

Най-новата атракция в Белоградчик е летенето с балон. Adventure Center Белоградчик предлага уникално преживяване, с което може да се насладите от птичи поглед на една от най-красивите природни забележителности в България - Белоградчишките скали.  

Полетът с балон над Белоградчишките скали продължава около час. Излитането е от поляна в непосредствена близост до централния площад в Белоградчик – Панаирището. Коша на балона събира средно 4 или 7 пасажера. Предлагат се два типа полети - свободен или панорамни. Цената е 300 лв. за възрастен и 180 лв. за дете.

При свободния се лети ниско над скалите и после високо с посоката и силата на вятъра. Този тип полет с балон е истинско приключение, а тези, които се осмелят за първи път да се качат в балон, след това получават благодорническа титла на специална церемония. Панорамният полет от друга гледна точка е по-спокойната версия на преживяването - балонът е вързан за земята и плавно се издига, за да разкрие красивата гледка от високо, след което също така внимателно се спуска. Всичко по услугата е изпипано до най-малкия детайл. 

Организаторът на фиестата, Евтим Стефанов, разказа пред TravelNews: “Има голям интерес към този тип атракции. Лятото направихме и няколко полета над Албена, които ще продължат до 25 август 2022 г. Докато в Белоградчик ще летим до края на октомври, стига условията да го позволяват. Следва и втората поредна балонена фиеста на 22-25 септември 2022 г.”. Събитието се очаква да обедини около 15 балони с екипажи от поне 5 държави. Целта му е да се популяризира туризмът в Северозападна България. Показвайки красотите на района от птичи поглед, организаторите очакват интересът да се засили. Локациите, на които ще се проведе фиестата, са две - Белоградчик и Видин.  

Освен балоните на събитието ще има и други атракции като разходка с драконова лодка, джип сафари и пешеходен преход сред природата. Планиран е още и тур за колоездачи, съчетан с ароматно вино от региона. Концерти и шоу програми също няма да липсват! За музиката ще отговарят групите Faces и Ограничителна заповед, а за адреналинът - специалисти, които ще представят огнено шоу. Събитието ще е хит в Белоградчик! 

Фондация “Америка за България” се припознава в каузата на Adventure Center Белоградчик и подкрепя организирането на фиестата. Евтим Стефанов уточнява: “Фондацията финансира частично събитието, като предимно се грижи за това да има подслон и храна за екипажите. Покриват разходите и по поддръжката на балоните. Те несъмнено са изключително важна част от организацията”.  

Всеки желаещ да участва в това живописно събитие може да се запише на сайта. А в случай, че предпочитате по-интимно летене с балон - може да резериваре своето място по всяко време от Adventure Center Белоградчик. Те ще ви съдействат с важна информация относно летенето и ще ви уверят, че са истински професионалисти, на които може да имате доверие във въздуха! 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати