Анализи Новини

Вижте десет от най-екзотичните места по света

  18.08.2022 10:25  
Вижте десет от най-екзотичните места по света

Самотни горски пътища, изобилие от лози, мъх и вековни дървета. Великолепна изоставена сграда, която излъчва тъга и величие в едновременно. Потребители в социалните мрежи са предизвикани да споделят със света своите най-прекрасни тайни места. Ето и 10 от най-екзотичните кътчета на света:
 
Десетте платна
 
"Кацнал" на скала, корабът е обрасъл в мъх и мидени черупки. Сякаш създаден като декор за филм, Десетте платна привлича пътешественици от цял свят, готови да прекосят територията на Виетнам.
 
 
Църква, изградена без нито един пирон
 
Възможно ли е нещо да бъде построено без нито един забит пирон. Оказва се, че е напълно възможно. Като тази 800-годишна църква в Норвегия. Сградата е издигната само от дърво, без помощта на нито един пирон. Впечатляващо, нали?
 
Индийски храм, изсечен от един къс камък
 
Възрастта на храма е над 5000 години. Уникалното е съвършенството на изработката, която е направена само и единствено върху един къс камък. Фигурите са направени с изключителна прецизност и в най-малки детайли
 
Стълби в облаците
 
Слизаш по стълби, а сякаш се носиш върху облаците. Това е усещането, което предизвиква това "стълбище", което е на един пръст разстояние от облаците. Неземно изживяване между небето и земята в
Колорадо
 
 
Дракон - водосточна тръба
 
Архитектът на този замък във Франция успява да превърне една най-обикновена водосточна тръба в истинско произведение на изкуството. Вижте този позеленят от времето дракон, отворил огромната си паст. За щастие той не е никак опасен, даже е полезен - с негова помощ водата се оттича на правилното място.
 
Къщи-джуджета за преработка на вино
 
Тайно селище на джуджета? Не, всъщност това място в провинция в Италия е напълно реално и създадено от природата. Тези малки къщички са пещери, които преди години са се ползвали за ферментация и преработка на вино. Предвид естествената температура и добрата циркулация на въздух, продукцията била с най-високо качество. Наздраве!
 
 
Тунел на викингите
 
Желязна врата води към дълбините на пещера. Имате ли достатъчно смелост да последвате пътеката? Това е напълно автентичен тунел, останал от времето на викингите в Исландия. Кой би пропуснал подобен адреналин?
 
Каменна къща
 
Ескимосите живеят в къщи от лед. Защо пък да няма къща от камък? Ето я и нея - в района на Португалия. Като един истински дом си има покрив, комин и прозорци, през които да влиза слънчевата светлина.
 
Затвор насред леда
 
Не, това не е огромна ледена пързалка за любители на кънките. Това е бивш затвор в Естония, достатъчно отдалечен от населен с жители район, в който престъпниците излежавали присъдите си. Ниските температури и обширните райони с лед, на практика, изключвали всяка възможност за бягство.
 
Трон в ствола на дърво
 
Тронът е напълно автентичен и носи белезите на своето време. Той е издълбан в ствола на дърво и очаква своите знатни гости. Въпреки дъждовете и времето, сякаш остава непокътнат от природните стихии. Ще го намерите в Англия.