Новини Хотели

Имението на Пабло Ескобар е луксозен хотел

   
Имението на Пабло Ескобар е луксозен хотел

Мислите си за луксозен хотел в един от най-красивите туристически градове в Мексико? Ако ви предстои да пътувате натам, имаме идея.

Защо това да не бъде Casa Malca, разположена в Ривиера Мая. Става дума за старо имение върху огромен парцел земя, превърнало се в жилище за мнозина, които избират мястото като дестинация за своите пътувания.

Без точно потвърждение, местна легенда разказва, че имотът е принадлежал на Пабло Ескобар, известен международен наркобарон, и е бил използван за срещи с мексикански наркотрафиканти.

Ако се разходите из квартала, местните хора ще ви уверят, че къщата все още е собственост на семейство Ескобар, казва Ана Прадо Конти, брокер на луксозни недвижими имоти, пише Travel Daily Media.

Веднъж тя е имала възможността да отседне в хотела, който сега е собственост на дилър на произведения на изкуството - мексиканеца Лио Малка.

Имението отваря врати през 2003 г., десетилетие след смъртта на Пабло Ескобар, и е закупено от колумбийски посредник през 2012 г. Необходими са още две години работа, за да се запазят оригиналните аспекти на конструкцията и да се превърне в място за туристи и любители на изкуство. През 2014 г. е откриването.

Днес на територията на хотела може да видите разпръснати произведения на изкуството навсякъде. Сред тях са картини, скулптури, книги, килими, мебели и др.

Няколкото стаи са трансформирани в 41 апартамента с луксозен дизайн.

„Лио е запазил чара на мястото и е включил няколко произведения на изкуството, подписани от известни художници като Джеф Кунс, Баския, Кийт Харинг и рядка скулптура на художника KAWS“, казва Ана.

Днес сградата, която е имала подсилени стени, способни да издържат на стрелба, и тунел за бягство или укриване, предлага тиха и спокойна среда за медитация и тотално отпускане. За това допринасят басейнът и спа центърът.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати