Анализи

Вижте най-романтичните места в България

   
Вижте най-романтичните места в България

Несебър

"Перлата" на нашето Черноморие. Тук можете да се насладите на романтично преживяване. Старият град е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство. Има страхотни ресторанти, където можете да прекарате романтични вечери. Старият град е едно от най-романтичните места в България. Влюбените двойки са привлечени тук от забележителностите, и на красивите гледки към града.

Варна

Варна също заслужава внимание, има много романтични и красиви места, на които влюбените могат да се насладят.

Долината на розите в Казанлък

Ако планирате романтично пътуване през лятото, посетете Долината на розите в Казанлък. Уханието и символиката на розите придават романтичност. Място с невероятна красота.

Балчик

Можете да отидете в Балчик, там е ботаническата градина и Дворецът, обединени в уникален архитектурно-парков комплекс. Сред басейни с лилии, водопади, разкошна градина е добро място за влюбени. Местността е много красива и навремето е запленила румънската кралица Мария Единбургска, която избира мястото за своя лятна резиденция.

Белоградчишките скали

Много красиво и живописно място са Белоградчишките скали, недалеч от град Белоградчик. Това място се нарича "каменен свят", всичко е от камък, красиви сгради. Запазена е и Белоградчишката крепост. Тази крепост се състои от три нива, като се изкачите до най-горния, ще видите Белоградчишките скали. За романтичните личности това е добър избор за отдих.

Созопол

Романтичната атмосфера на стария град и калдъръмените улички, вечерята в уютен ресторант с изглед към морето в близост до крепостната стена ще направят вашата вечер незабравима. Съветвам ви да видите Созопол - остров Свети Иван и водните лилии.

Камен бряг

Всяка година на 1-ви юли се посреща изгревът на Слънцето. За много влюбени двойки това е романтично място. Има необичайни места, които предразполагат към романтика.

Мелник

Живописно градче в Южна България, известно е с виното, архитектурата и пясъчните си пирамиди. Идеално място за романтично бягство поради комбинацията от топъл климат, невероятни гледки и красива атмосфера.

Трявна

Романтиката не е само на плажа. Трявна е малък живописен град в Централна България. Известен е с красивите си каменни фасади, възрожденски къщи. Атмосферата на града определено заслужава внимание. Винаги може да намерите романтика в това живописно градче.

Пловдив

Пловдив заема място в списъка на най-романтичните места в страната. Комбинацията от модерна и винтидж атмосфера може да направи всеки уикенд незабравим. Залезът от хълма Небет в Стария град е особено красив.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати