Новини Събития

Започва арт камп в Дъбене

   
Започва арт камп в Дъбене

Вече за втори път ще се организира международен „Арт Камп Дъбене“ за изкуство, занаяти, музика, пърформанс и експерименти. И по този начин творческа работилница „Мобилно ателие“ разширява периферията на своите дейности и се превръща в платформа за художествени изяви от разнообразен характер с тенденцията това събитие да се превърне в ежегоден форум на изкуствата. Второто издание на художественото събитие ще се проведе от 22 до 28 август 2022 г. на стадиона в село Дъбене, Община Карлово, където в рамките на една седмица ще бъде изгра-ден Арт Камп с мобилни ателиета и настаняване.

По време на тази художествена среща ще се осъществят творчески работилници, които ще представят различни художествени практики, музикални и театрални пърформанси, видеопрожекции и свободни художествени интерпретации, като Международен „Арт Камп Дъбене“ ще завърши на 28 август с изложба в бившата сграда на АПК в село Дъбене. Поканени да участват са художници и експериментатори от страната и чужбина, както и местни самодейци.

Идея за Арт Камп Дъбене

Този форум има за цел да срещне изкуството с хората по възможно най-достъпен начин, да се създаде творческа атмосфера извън ателиетата, да се уважат традициите и занаятите, да се създаде мост между съвременното и традиционното и да се положат основите на нови и модерни начини на комуникация чрез изкуство, музика и всичко, което се нарича творчество. Тази художествена среща също така ще предостави възможността на гостите на село Дъбене да се запознаят с неговата история и традиции.

Участници:

Васко Славков (стенопис – градски интервенции), Веско Велев (живопис), Дан Тенев (лендарт проекции), Ивайло и Лилия Стоянови (фотография), Кольо Паралингов (живопис, Нено Белчев (живопис, Мариана Манева (скулптура), Милена Стамболийска (живопис, Милен Джановски (скулптура), RAGS – Йордан Костов и Павел Църов (живопис и стенопис – градски интервенции), Тодора Дамянова (живопис), Яна Куновска / Македония (живопис)

Гости:

Blue Lemon (рок концерт), Владислава и Райко (гайда, глас и клавир), Георги Ружев (DJ сет),
Гост музиканти: Ансамбъл Тракия – Георги Кънчев (кавал) и Николай Таслаков (гъдулка); Дъбенската група – Дончо Загорев (гайда) и Марин Чалъмов (барабани),
Дъбенската група с ръководител Генчо Цолев (фолклорно изпълнение), Илия Деведжиев (театрален уъркшоп и представяне на детски книжки)

Програма:
22. 08. (понеделник) – Стадион Дъбене
Начало на Арт Камп Дъбене – творчески процеси
23. 08. (вторник) – Стадион Дъбене

 

20:00 ч. – „Покажи ми Езика си“ – представяне на книжки от поредицата с Нено Белчев
21:00 ч. – Кино Вечер с Нено Белчев – прожекция на стари арт филми
24. 08. (сряда) – Стадион Дъбене
11:00 ч. – Мобилно Ателие – творческа работилница с ножици и лепило
– модератор Пенка Минчева (Подходящо за деца и родители)
25. 08. (четвъртък) – Стадион Дъбене
11:00 ч. – Творческа работилница „КАМИЛСКИ ПРИКАЗКИ“ на театрална група КАМИЛА с модератор Илия Деведжиев. Ще ви покажем на книжката „Облачето и дъгата“ – 19 приказки с деца. Ще съчиним история с „Приказни карти“. Ще правим плоски кукли с подвижни крайници – (Подходящо за деца и родители)
19:00 ч. – Творческа работилница „Работа с вълна – плъстене“
– модератор Милена Стамболийска (Подходящо за деца и родители)
26. 08. (петък) – Стадион Дъбене
11:00 ч. – Творческа работилница с глина и чушкопек – модератор Тодора Дамянова
(Подходящо за деца и родители)
20:00 ч. – Фолклорно изпълнение на Дъбенската Група с ръководител Генчо Цолев
20:30 ч. – Фолклорен джем с гост музикантите от Ансамбъл Тракия – Георги Кънчев (кавал) и Николай Таслаков (гъдулка); Дъбенската група – Дончо Загорев (гайда) и Марин Чалъмов (барабани)
21:30 ч. – DJ сет с Георги Ружев
27. 08. (събота) – Стадион Дъбене
21:00 ч. – Група Blue Lemon – Рок концерт
28. 08. (неделя) –
19:00 ч. – Откриване на изложба с творбите от Арт Камп Дъбене #2 – Бившата сграда на АПК
20:00 ч. – Концерт на певицата и гайдарка Владислава – Площад Дъбене

 

Организатори:
Пенка Минчева – артистичен директор
Кметство Дъбене – домакин
Диана Шишкова – асистент

Спонсори и спомоществователи:
Генерален спонсор – Генчо Христов;
Община Карлово; „Равна Хидро“ ООД – Стоичко Тодоров – Карлово; Бистро „Янис“ – Николай Карафизов – Дъбене; „Булеър“ ЕООД – Сопот; НЧ „Христо Ботев 1898“ – с. Дъбене; Семейство Христови и семейство Илиеви; Николай Ковачев, Стайко Читов.

 

 

 

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати