Оферти

ИНДИЯ- храмовете на Кама Сутра и тигрите на Рантамбор

   
ИНДИЯ- храмовете на Кама Сутра и тигрите на Рантамбор

ВИД ТРАНСПОРТ
Самолет
МАРШРУТ
София - Делхи - Делхи – Джанси - Орча – Каджурахо – Орча – Джанси – Агра – Фатехпур Сикри – Рантамбор – Джайпур - София
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
12 дни / 9 нощувки
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
28.10.2022, 13.02.2023
Оферта № Е694
 
от 3998 лв.
  
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
28.10.2022 от 3998 лв. ЗАПИТВАНЕ
13.02.2023 от 3998 лв. ЗАПИТВАНЕ
 

ПРОГРАМА

Елфи Турс ви кани да се потопите в атмосферата на мистериозната и изтъкана от контрасти Индия. Открийте нейната хилядолетна култура, нейното единство и многообразие, мирно съжителство на многочислени религии и философии, пъстър калейдоскоп от 330 милиона божества, кастова система, почиваща на понятието за чистотата, нейните 18 езика и 484 диалекта, редуващите се пейзажи – пустини, равнини, хълмове, прекрасни крайбрежия и митични планини.
За този, който за пръв път влиза в съприкосновение с тази приказна страна, е важно да почувства красотата, изразена в контрастите – богатство и бедност, минало и бъдеще, свръхмодерни технологии наред с феодални порядки и атмосфера. Затова ние ви предлагаме да започнем от света на миналото – света на махараджите.  Да проодължим през резервата Рантамбор за среща с дивата природа и тигрите. 

1 ден: София - Индия / Делхи 
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.
2 ден: Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Пристигане на летище Ню Делхи в 08.45ч. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и почивка. Закуска. Обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата от Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Обяд. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Делхи – Джанси - Орча – Каджурахо  (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта отпътуване за Джанси с влак. Закуска във влака. Отпътуване за Орча - красиво средновековно селище, което е запазило уникални архитектурни шедьоври на владетелски храмове. Селището е основано през 16 в. от владетелите на Бундела, а замъците, които са запазени и до днес, сякаш са застинали в първоначалното състояние, когато са били построени. Обяд. По онова време Орча е бил столицата на едно то най-големите и най-могъщи царства във Централна Индия. Пристигане в Каджурахо вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Каджурахо – Орча – Джанси – Агра  (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Каджурахо, чиито храмове на Кама Сутра са втората по посещаемост забележителност в Индия след Тадж Махал. Те са построени в периода между ІХ и ХІ век по времето, когато е управлявала династията Чандела. Обяд. Отпътуване към Джанси. Отпътуване с влак за Агра, бивша столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 
5 ден: Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”,  този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите -  всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Обяд. Посещение на Червената крепост – построена от червен пясъчник от Акбар Велики като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателят на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
6 ден: Агра – Фатехпур Сикри – Рантамбор (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Национален парк Рантамбор. Посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Обяд. Пристигане и настаняване в хотел в Рантамбор. Вечеря. Нощувка.
7 ден: Национален парк Рантамбор (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Рано сутринта джип сафари в Национален парк Рантамбор, който се смята за най-доброто място за наблюдение на тигри в естествената им среда. Паркът, който се простира на площ от 392 кв.км., е и дом и на над 300 вида птици. Връщане в хотела. Закуска. Свобдно вереме за почивка. Обяд. След обяд джип сафари в Национален парк Рантамбор. Вечеря. Нощувка.
8 ден: Рантамбор – Джайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Джайпур. Обяд. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка
9 ден: Джайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Изкачване на слон до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите 12 фаворитки и ... 300 наложници! Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от издялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата.. Обяд.  Следобяд разходка с рикша до Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста скъпо, макар 
че си заслужава. Вечеря. Нощувка
10 ден: Джайпур – Делхи  (закуска)
Закуска. Отпътуване за Делхи. Посещение на храма на Лотуса - божествен храм, заобиколен от девет езера - символизиращи деветте главни  религии по света. Настаняване в хотел в Делхи. Вечеря. Нощувка.
11 ден: Доха - София
Трансфер до летището за полет до летището. Полет Делхи – София в 03.40ч. Пристигане в София 15.10ч.
 
Цени:
 
Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Ранни записвания
до 25.08.222г
3998 лв 5398 лв 3798 лв
редовни цени 4498 лв. 6898 лв.
 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати