Транспорт

Авиокомпания ще слага двуетажни легла и дивани в икономична класа

   
Авиокомпания ще слага двуетажни легла и дивани в икономична класа

Всеки, който е свикнал да лети в икономична класа, знае, че комфортът и възможността за добър нощен сън често са от първостепенно значение. Но една авиокомпания иска да промени това.

Air New Zealand планира да оборудва осем самолета Boeing 787 Dreamliner с двуетажни легла и дивани до 2024 г.

Авиокомпанията твърди, че е първият превозвач, който поставя капсули за сън в самолет. Тя е и първата, която предлага опцията за икономичния клас и за тези, които плащат най-евтините билети.

През септември Air New Zealand ще започне директни полети между Окланд и Ню Йорк, продължаващи повече от 17 часа, според Bloomberg. От 2025 г. Qantas, неговият австралийски съперник, планира да пусне нон-стоп услуга между Сидни, Ню Йорк и Лондон , с пътувания с продължителност до 20 часа.

„Местоположението на Нова Зеландия ни поставя в уникална позиция да водим в изживяването при пътуване на ултра дълги разстояния“, каза главният изпълнителен директор на Air New Zealand Грег Форан в съобщение на уебсайта на компанията. Той добавя, че компанията е проектирала капсулите след отзиви на клиентите.

„Това ще бъде истинска промяна за икономичното пътуване“, каза Форан в прессъобщението. Плановете все още не са получили регулаторно одобрение, но са обявени като част от по-широк набор от промени в премиум, бизнес и обикновените икономични класове.

Използването на капсулите, които бяха обявени за първи път през 2020 г., ще бъде ограничено до четири часа, а пътниците ще трябва да плащат за услугата. Леглото може да се ползва само от един пътник, а след всеки сън стюардесите ще сменят спалното бельо.

Това не е единствената възможност, която икономичните пътници ще имат да легнат по време на полета. Авиокомпанията вече предлага на икономичните пътници опцията да разгънат седалките си след излитане. Седалките имат регулируема поставка за крака и сгъваеми подлакътници, които могат да се превърнат в легло за трима души.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати