Новини Транспорт

Бритиш Еъруейз отменя 10 000 полета

   
Бритиш Еъруейз отменя 10 000 полета

Британският национален превозвач "Бритиш Еъруейз" (British Airways) отмени повече от 10 000 полета от зимния си график, като премахна почти два милиона места от продажба.

Отмяната на полетите на къси разстояния, които трябваше да летят от края на октомври до края на март, цели да минимизира смущенията в трафика през зимата, смятат наблюдателите. В безпрецедентен ход по-рано този месец "Бритиш Еъруейз" обяви временна пауза в продажбата на нови билети за полети на къси разстояния от летище "Хийтроу".

Авиокомпанията също така отменя полетите на далечни разстояния за Китай и Банкок, позовавайки се на ограниченията заради Ковид. Говорител на компанията каза, че възобновяването на полетите до Хонконг ще бъде отложено за декември, когато ще се осъществява по един полет на ден.

Той подчерта, че авиокомпанията се стреми да изгради устойчивост в своя график. От началото на лятото досега са отменили 38 000 полета. Анулираните зимни полети се равняват на почти на една десета от планираните полети, предаде БТА.

Решението е резултат от сътресенията в сектора на авиотранспорта, пише вестник “Таймс” . Европейските авиокомпании страдат от рекордни закъснения в европейското въздушно пространство поради недостиг на персонал, големи отсъствия по болест и задръствания, причинени от затварянето на въздушното пространство над Русия и Украйна.

Според телевизия “Скай нюз” проблемите с най-голямото и най-натоварено летище в Обединеното кралство са довели до това нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) да добави това лято повече от 500 полета към изпълняваните от нея, които се обслужват от по-малкото лондонско летище "Станстед". 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати