Новини Хотели

Френските хотели се пълнят отново

  23.08.2022 12:37  
Френските хотели се пълнят отново

Френската хотелиерска индустрия се облагодетелства от туристите, които се завръщат, а цените за настаняване в цялата страна се покачват средно с около една пета. Това сочат данни на базираната в Париж консултантска организация за хотелиерство и туризъм Ем Ка Же (MKG), цитирани от ДПА.

Цените за настаняване са се повишили средно с 21,6 на сто в цялата страна, докато цените във френската столица са по-високи средно с 35 на сто. Чуждестранните гости, особено тези от Съединените щати, са допринесли за високата заетост на хотелите. В момента те също се възползват от слабото евро, което прави пътуването до Европа за американците по-евтино.

Наред с традиционно предпочитани дестинации като Париж и Лазурния бряг, северната и източната част на Франция също отчитат повече посетители. Възможно е това да е свързано с горските пожари в южните части на страната, както и с горещата вълна, която кара летовниците да изберат по-хладни дестинации. Ем Ка Же отбеляза, че тази тенденция може да продължи и в бъдеще. Североизточните френски региони се възползваха и от завръщането на туристите от близките Германия, Белгия и Нидерландия. Хотелите дават признаци, че ще приемат повече гости и след края на сезона в сравнение с миналата година, благодарение на увеличените резервации.