Анализи Новини

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова отпада от листите на ГЕРБ

   
Бившият министър на туризма Николина Ангелкова отпада от листите на ГЕРБ

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова обяви, че няма да бъде в листите на ГЕРБ на предстоящите предсрочни парламентарни избори, съобщи самата тя чрез официалната си страница във Фейсбук. Тя заяви, че ще пренасочи усилията си в подпомагането на международната дейност на ГЕРБ, както и за привличането на външни инвеститори у нас. Ангелкова благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за предоставената възможност да се кандидатира.

"Време е за избори – както обществени, така и лични. На 2 октомври победител трябва да бъдат гражданите. Трябва да се възстановят сигурността и спокойствието в управлението на държавата. Убедена съм в победата на коалиция ГЕРБ-СДС на предстоящия извънреден парламентарен вот, защото това е единственият шанс държавата ни да се върне към нормалността, която така осезаемо липсва днес", написа още тя в социалната мрежа.

Николина Ангелкова ръководи Министерството на туризма 6 години и беше уволнена преди две години от бившия премиер Бойко Борисов при третото му правителство. Срещу нея скочи целият туристически бранш заради липсата на адекватни мерки и подпомагане в началото на пандемията от Ковид. Нейното име многократно беше забърквано от медиите в скандали за раздадени на мутрите концесии на най-апетитните плажове по Българското Черноморие.
 
В последния парламент беше упрекната  от депутати от бившата управляваща коалиция, че не е направила нищо за излизането на "Слънчев бряг" АД на печалба, което се управлява от 12 години от Златко Димитров.
 
Според хотелиери Златко Димитров е поддържан на поста от Младен Михалев – Маджо, един от лидерите на силовата групировка СИК през 90-те години, от която произлиза и бившият премиер Бойко Борисов. На въпрос от TravelNews дали е поддържан от Михалев, той отрече, но не остана да допълни коментара си, защото беше дръпнат от пиарката си Мария Джерекарова. (виж във  видеото ). Чрез фирми Михалев държи дял от „Слънчев бряг холдинг“ АД, който се явява миноритарен акционер с около 10% в „Слънчев бряг“ АД. Той притежава още хотелския комплекс „Хелена ризорт“ в Слънчев бряг. 
Името на Маджо се обвързва и с концесията на северния плаж в курорта, който беше предоставен на негова приближена фирма от бившия министър на туризма от правителствата на ГЕРБ Николина Ангелкова.
 
Мирослав Иванов 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати