Анализи Новини

Вижте най-топлите страни през октомври

   
Вижте най-топлите страни през октомври

Въпреки че октомври все още може да ни се струва далеч, това е идеалният месец за бягство от града и приятна почивка. Сега е и точното време, за да решим къде да отскочим, за да си организираме едно незабравимо приключение.

През октомври децата са влезли отново в релсите и вече са свикнали с ходенето на училище. Летищата не са чак толкова претъпкани от летовници, защото масовият отпускарски сезон вече е приключил. Слънцето от южна Европа до Южна Америка е все още щедро, а цените - доста по-ниски след края активния летен сезон.

Какво по-подходящо време да стегнем куфарите и отсега да си резервираме местенца за топло есенно бягство с гарантирано слънце. Ето и 5 от най-топлите и слънчеви дестинации през октомври, селектирани от Conde Nast Traveller.

Азорски острови, Португалия

  • Средна температура през октомври 21°C

Въпреки че са португалски, Азорските острови се намират на повече от 1600 км от континента, захвърлени във водите на Атлантическия океан. Те буквално могат ни погълнат със своята необятна и разнородна природа. Ако решим да ги посетим, трябва да сме подготвени, че ще попаднем в един изгубен свят от синьо-зелени кратерни езера, бълбукащи кални басейни и водопади, спускащи се по зелени скали.

Снимка 583355

Сао Мигел е най-големият остров в архипелага. Той пленява с притихналост, но в същото време се носи едно вълнение за неизследвана територия. Разбира се, пригоден с всички удобства за туристите.

Коста Брава, Испания

  • Средна температура през октомври 21°C

Не, не Коста Брава, която мислим, че познаваме - тази с препълнените курорти и плажове, толкова пълни, че едва виждаме пясъка. Говорим за Коста Брава, която каталунците пазят за себе си, където тайните заливчета крият златни брегове, изсечените от камък средновековни градове се издигат на всеки хълм с очарователни бутикови хотели, накатерили се върху тях.

Снимка 583357

Добра идея е да се насочим към Бегур и неговите къщи в кубински стил, в близост до които са и плажовете Aiguablava и Sa Tun - първият наподобяващ тези от Карибския басейн, а вторият - пясъчните ивици около Амалфи.

После може да се промъкнем във вътрешността до Ператалада със средновековните й улички, наподобяващи декор за филм, и с изкушаващите й ресторанти. На кратко разстояние с кола оттук се намира и Жирона, чийто стар град е естествен декор на сериала Game of Thrones. А за вечеря може да седнем в избирания два пъти най-добър ресторант в света El Celler De Can Roca. На кого тогава му е нужна Барселона...

Валета, Малта

  • Средна температура през октомври 25°C

Разположена в Средиземноморието между Сицилия и тунизийското крайбрежие, Малта е благословена с невероятно слънчев климат (дори през декември имаме на разположение повече от пет часа слънце на ден).

Снимка 583356

Столицата Валета е истинска наслада: крепости с меден цвят и калдъръмени улички, обагрени от топлите лъчи площади и уютни винени барове, църкви, украсени от Микеланджело, и многобройни хотели с неподражаем дизайн. Всичко това се облива от морската вода. А далеч от центъра на града откриваме пясъчни плажове, старинни рибарски селища и истински сини лагуни. 

Лас Вегас, САЩ

  • Средна температура през октомври 27°C

За всеки, който иска да прогони лошите спомени за дъждовна и хладна есен, и да избяга някъде, където сякаш е на съвсем друга планета, Лас Вегас е страхотно решение. През октомври пустинята Невада все още е гореща, а светлините на Града на греха ще ни примамват да се разходим по тях дори и в ранни зори, дори след големия купон в някое от многобройните казина.

Снимка 583358

Ако сме се запътили натам, да го направим по най-добрия начин - държейки свежи коктейли в ръка в Chandelier Bar в хотел Cosmopolitan. А след това да завършим вечерта в ресторанта Picasso, където освен на невероятна храна, ще се насладим и на автентични картини на Пикасо, окачени на стените.

Хавана, Куба

  • Средна температура през октомври 25°C

Опияняващата Хавана има славата на една от най-романтичните столици в света, и това е само началото, само лека подсказка, която ни подготвя за истинския чар на Куба. Всеки, който е рискувал да посети това място, е запленен от величествената архитектура, превърната в антика, алеите с шикозни ретро автомобили и бляскавите клубове със салса танцьори.

Снимка 583359

Пъстрота откриваме и в бутиковите магазинчета, собственост на артисти, дизайнери и хора на изкуството. А къщите за гости никнат през ден, отваряйки вратите си за всеки, решил да се потопи в магията на Куба.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати