Новини Събития

Зам.-министър проф. Модева се запозна с винения туризъм в Чирпанско

   
Зам.-министър проф. Модева се запозна с винения туризъм в Чирпанско

Прекрасен пример за туристически продукт на световно ниво, който показва достойното лице на България“, така зам.-министърът по туризъм проф. Мариела Модева определи в село  Могилово възможностите за  винен туризъм и  интегрираните продукти на региона. 

Тя обсъди с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов и председателя на местния парламент Иван Станчев участията  на Общината в рекламни събития и международни форуми, на които  да бъде презентирана като  атрактивна дестинация.

 „Популярността и високото организационно ниво на Midalidare Rock In The Wine Valley и Международния фестивал на лавандулата доказват, че  Чирпан има визията, натрупания административен капацитет  и потенциала за европейско финансиране в новия програмен период и такива мащабни събития, посетени общо от над 60 хиляди души през 2022г., заслужават подкрепата на Министерството на туризма“. Това  каза зам.-министърът  след представянето  от общинското ръководство на приоритетите в концепцията за туризъм и винарските изби  в града, Винарово,  Могилово и Средно градище – партньори на местната власт в съвместните инициативи.

Проф. Модева се запозна с отглеждането на лозя, производството на  сортове и вино  и с обектите за културен туризъм. По думите й „посоката, по която се работи тук е вярна, модерна, перспективна и чужденците трябва задължително да научат за  долината на виното и нейните фестивали“.  Обсъдени бяха необходимостта от засилена и по-фокусирана реклама, утвърждаване на общата визия на дестинацията и  участието й в българския туристически продукт.  Двете страни  изготвиха план за общи действия до края на годината, който цели  промотирането на Чирпанския край.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати