Новини Турагенции

Аргус травел ще обслужва президента за самолетни билети, настаняване и събития

   
Аргус травел ще обслужва президента за самолетни билети, настаняване и събития

„Аргус травел интернешънъл“ ЕООД спечели 3 обществени поръчки за покупката на самолетни билети, хотелско настаняване и организиране на събития. Това става ясно от регистъра на търговете, установи проверка на TravelNews. Една от тях е за обслужването на президенството. Туристическата агенция вече е сключила договор за осигуряване на самолетни билети за превоз на пътници и багаж с редовни полети при служебни пътувания до всички дестинации в страната и в чужбина: първа и бизнес класа за президента и вицепрезидента и икономична класа за служители на Администрацията на президента. Той е на стойност 70 000 лв. При изпълнение на услугата изпълнителят трябва да има възможност да осигури при поискване от възложителя и следните съпътстващи услуги: да предоставя медицински застраховки на пътуващите; хотелски резервации и настаняване без дължима от възложителя комисионна; осигуряване на наземен транспорт; организиране на делови мероприятия и съпътстващи дейности. Компанията е предоставила цена от 1 лев такса за издаване на самолетен билет. В процедурата е участвала само още една фирма – „Атлас травелс“ ЕООД, която е дала оферта от 40 лв. такса за издаване на билет.

„Аргус травел интернешънъл“ ЕООД ще осигурява още самолетни билети за превоз на пътници и багаж  на пътуващите при служебни пътувания в чужбина, както и медицински застраховки „Помощ при пътуване в чужбина“ за нуждите на Университета по библиотекознание и информацинни технологии (УниБИТ). Договорът е сключен и е на стойност 120 000 лв. В процедурата също е участвала и „Атлас травелс“.

Третата спечелена поръчка от „Аргус травел интернешънъл“ ЕООД е за осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж и съпътсващи услуги (хотелски резервации, медицински застраховки и други) за нуждите на Държавната агенция "Национална сигурност". Стойността на търга е 500 000 лв. Предстои сключването на договор, като в момента тече срокът за обжалване. В търга са участвали още „Атлас травелс“ ЕООД, консорциумът „България ЕР и Посока“ ДЗЗД и „Юнайтед травъл ейджънси“ ЕООД.

Туроператорът „Аргус травел интернешънъл“ ЕООД е собственост на Николай Шопов. Компанията е сред най-големите играчи в обществените поръчки за самолетни билети. В групата влиза още и „Агрус травел“ ЕООД на Симона Михайлова.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати